KG: Druga rata poreza na imovinu - iKragujevac


Vesti

Poreska rešenja građanima za porez na imovinu za 2015. godinu trebalo bi da budu dostavljena tokom juna meseca, rekla je Sanja Stanojević iz Gradske poreske uprave. 

Rešenja će se građanima distribuirati kao i prošle godine preko mesnih zajednica i mesnih kancelarija u skladu sa Odlukom Gradskog veća od 21. maja 2015. godine. Sa obzirom da rešenja za 2015. godinu građanima još nisu dostavljena, a da je vreme za plaćanje druge ovogodišnje rate Sanja Stanojević podsetila je da građani plaćaju porez tromesečno, 45 dana od početka tromesečja.

Akontacije se plaćaju po prošlogodišnjem rešenju do dospeća rešenja poreza na imovinu za tekuću godinu. Prihodi po osnovu poreza na imovinu za fizička lica u periodu od 1.01. do 15.05.2015. godine povećani su za 20% u odnosu na isti period prošle godine.

Podaci iz Gradske poreske uprave pokazuju da je oko 50% poreskih obveznika izvršilo je ili uplatu poreskog duga iz prethodne godine ili uplatu akontacije po prošlogodišnjem rešenju. Za poreske obveznike koji ne izmiruju svoja dugovanja po osnovu poreza na imovinu obračunava se zakonska zatezna kamata na glavnicu poreskog duga. 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu