Kragujevac dobija gradskog revizora - iKragujevac


Vesti

Odluka o izboru gradskog revizora Kragujevca, koji će rukovoditi službom interne revizije i finansijske kontrole, trebalo bi da bude doneta do kraja sedmice, a na javni oglas su se prijavila tri kandidata.

Gradski revizor bi trebalo da stupi na dužnost 15. juna, na period od pet godina.

Načelnica gradske uprave za poslove gradonačelnika i gradskog veća Jelena Bojović rekla je da nova služba treba da bude formirana najkasnije do kraja kalendarske godine.

Posao gradskog revizora i službe koja će biti formirana je revizuja načina rada koji predstavlja ocenu poslovanja i procesa, uključujući i nefinansijske operacije u cilju ocene ekonomičnosti, efikasnosti i uspešnosti.

"Služba za internu revizuju i finansijsku kontrolu pružaće savetodavne usluge, smernice, obuku, pomoć radi povećanja vrednosti i procesa upravljanja datom organizacijom, upravljanja rizicima i kontrole", objasnila je Jelena Bojović.

Ona je dodala i da se sve to odnosi na direktne i indirektne budžetske korisnike, javna preduzeća i pravna lica čiji je osnivač grad Kragujevac, zatim pravna lica nad kojima grad ima direktnu ili indirektnu kontrolu nad više od 50 odsto kapitala ili više od 50 odsto glasova u upravnom odboru, kao i kod drugih pravnih lica kod kojih javna sredstva čine više od 50 odsto ukupnih prihoda.

Gradski revizor i služba kojom će rukovoditi za svoj rad odgovaraće gradonačelniku, Gradskom veću i Skupštini grada.

Kandidati koji su se prijavili na konkurs, pored opštih uslova za zasnivanja radnog odnosa, morali su da ispune i posebne uslove - završen Ekonomski fakultet, najmanje sedam godina radnog iskustva na poslovima revizije, interne kontrole, finansijske kontrole ili računovodstveno-finansijskim poslovima, kao i položen ispit za rad u državnim organima i položen ispit za internog ovlašćenog revizora u javnom sektor.

beta.rs

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu