NESEBIČAN GEST: Kragujevčanin iz Čikaga poklonio mercedes pridošlici - iKragujevac


Vesti

Igor Obradović (37) koji je rodom iz Kragujevca a živi u Čikagu, učinio je velikodušan gest o kojem svetski mediji danima pišu.

Igor je pre nekoliko dana dao neobičan oglas na sajtu chicagodesavanja.us, na kojem se informišu iseljenici iz Srbije u tom gradu. On je glasio: "Ako ste skoro stigli u SAD, nemate para, a potreban vam je auto, poklanjam "mercedes C280" iz 1995. u voznom stanju. Uslov - obećanje da i vi pomognete nekome kad budete u mogućnosti."

"Znajući koliko je ovde teško kad tek dođete, poželeo sam da poklonim mercedes kojim sam se doskora vozio na posao, i možda započnem neki novi lanac pomoći, ne sluteći da će to naići na takvu medijsku pažnju", kaže Igor za Blic.

Iako je reč o automobilu starom dvadeset godina, javilo se više od 50 zainteresovanih a Igor je auto poklonio devojci koja se prva javila.

"Devojka po imenu Dunja se javila prva i njoj sam poklonio automobil. Posle njenog poziva moj telefon ne prestaje da zvoni, ljudi su bojažljivo i sa nevericom pitali. “Da li zaista poklanjate auto? Ne mogu prežaliti što nisam imao bar još neki da poklonim", objašnjava Igor.

Dunja je u SAD od maja prošle godine. Radi u restoranu sa meksičkom hranom. U Americi je za opstanak automobil neophodan, kao voda, hrana i krov nad glavom. Automobil je preuzela u nedelju, na Vaskrs.

Rodom iz Kragujevca, Igor je u Čikago došao 2001. godine. U Čikagu mu je najuža porodica, roditelji, sestra, a pre četiri godine rodila mu se ćerkica Anđelina. Kao i većina naših koji odlaze, i Igor je prošao sve zanate i na kraju završio kao vozač kamiona. Sada ima malu firmu sa samo jednim zaposlenim, a to je on.

"Najveća nagrada mi je sjaj u očima Dunje kad je shvatila da je automobil stvarno tu", rekao je Igor. A Dunja je dodala da se nada da ćebiti u prilici da nekome pomogne i učini ga srećnim kao što je Igor nju.

Izvor:Blic

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu