Renovirana fiskulturna sala u OŠ "Mirko Jovanović" - iKragujevac


Vesti

Učenici osnovne škole “Mirko Jovanović“ od danas će časove fizičkog vaspitanja održavati u renoviranoj fiskulturnoj sali. Posle 3,5 meseca koliko su trajali radovi na rekonstrukciji fiskulturne sale, učenici su dobili moderno opremljenu salu.

Svečanom otvaranju i prvom održanom času fizičkog u renoviranoj sali prisustvovali su predstavnici lokalne samouprave, Predrag Džajević, član Gradskog veća za investicije, Boris Kovačević, član Gradskog veća za vanprivredne delatnosti, i Slađana Radisavljević, pomoćnik gradonačelnika za obrazovanje i nadzor nad investicijama u vanprivrednim delatnostima.

Osnovna škola “Mirko Jovanović“ je prva u nizu škola koja je bila u planu za rekonstrukciju ove godine. Za obavljene radove izdvojena su značajna sredstva, preko 13 miliona dinara. Osnovna škola “Mirko Jovanović“ ima preko 1300 učenika, i najbrojnija je škola u Šumadiji i Pomoravlju, a u proteklih nekoliko godina nije imala rešeno pitanje grejanja u fiskulturnoj sali, krov je prokišnjavao i parket je bio oštećen.

"Ovim radovima sva ta pitanja su rešena i zaista je milina biti danas ovde i posmatrati zadovoljnu decu kojima se čas fizičkog vaspitanja održava u ovakvoj sali, koja ostaje i budućim generacijama", rekao je Predrag Džajević, član Gradskog veća za investicije.

Izvođač radova je firma “Credo“ d.o.o iz Vranja, a ukupna vrednost radova je 13,1 miliona dinara. Krov fiskulturne sale već nekoliko godina unazad je prokišnjavao, zidovi su bili puni vlage, parket je istrulio, a imali smo problema i sa zagrevanjem.

"Uz pomoć lokalne samouprave sala je rekonstruisana i stvorili su se bolji uslovi za održavanje nastave fizičkog vaspitanja. Izvršena je demontaža starog krova i oluka, u potpunosti je postavljen nov krovni pokrivač od PVC folije, postavljeni su novi oluci, ugrađen je sportski pod, okrečeni su zidovi sale, a ugrađena je nova klima komora, čime je uklonjen višegodišnji problem zagrevanja sale", rekao je Nenad Milovanović, direktor škole.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu