Javna rasprava o Nacrtu zakona o policiji u Kragujevcu - iKragujevac


Vesti

Nacrt Zakona o policiji predviđa izmene u oblasti kontrole rada i zakonitosti u Ministarstvu unutrašnjih poslova Srbije i novi sistem karijernog napredovanja, rečeno je danas na javnoj raspravi o tom Zakonu u Kragujevcu, saopštio je MUP.

Predstavljajući taj Nacrt, Nataša Milidragović iz Sekretarijata MUP-a istakla je da su ključni elementi novog koncepta rada policije intenzivnija saradnja sa zajednicom, izmene u organizacionoj strukturi Ministarstva, strateško planiranje, drugačija regulativa policijskih ovlašćenja, bezbednosnih provera i sredstava prinude.

U Kragujevcu je takođe predstavljen Nacrt zakona o evidencijama i obradi podataka u oblasti unutrašnjih poslova, za koji je istaknuto da je prvi zakon te vrste u Srbiji.

Prema rečima šefice Biroa za informacije od javnog značaja Jasmine Vasiljević, ključna namera tog zakona jeste da omogući nesmetano obavljanje poslova iz nadležnosti Ministarstva, kao i da zaštiti pravo na privatnost i lične podatke svakog pojedinca.

Raspravi je prisustvovao i pomoćnik ministra unutrašnjih poslova i načelnik Sektora unutrašnje kontrole policije Miloš Oparnica.

Javna rasprava o ta dva zakona traje do 20. aprila, a pored Novog Sada i Kragujevca, gde je već održana, biće organizovana i u Nišu i Beogradu.

beta.rs

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu