Novi ultrazvuk u Službi za zdravstvenu zaštitu žena - iKragujevac


Vesti

U centralnom objektu Službe za zdravstvenu zaštitu žena Doma zdravlja Kragujevac danas je zvanično pušten u rad novi, 3d ultrazvuk, koji je nabavljen zahvaljujući sredstvima lokalne samouprave.

Prema rečima v.d.direktora Doma zdravlja prof.dr Zorana Todorovića reč je o aparatu koji ova zdravstvena ustanova do sada nije imala i koji će u velikoj meri unaprediti rad u oblasti zdravstvene zaštite žena. “Ovo je primer dobre saradnje loklane samouprave odnosno osnivača i Doma zdravlja jer je kupovina ostvarena kao rezultat dogovora i plana koji je napravljen za ovu godinu. Svakako na ovaj način dobija se kvalitetna prevencija, a u isto vreme i dajagnostika što je važno u praćenju i lečenju pacijentkinja u našem gradu“, rekao je Todorović. On je dodao i da je reč o najasavremenijem aparatu 3 d generacije koji ima takvu rezoluciju da postiže maksimalne rezultate u ovom trenutuku.

Zamenik gradonačelnika Kragujevca prof.dr Nebojša Zdravković rekao je da su lečenje, zdravlje i prevencija prioritet lokalne samouprave i u ovim teškim ekonomskim vremenima. “Zdravlje je oblast gde se ne sme i ne može štedeti i grad Kragujevac tu i ne štedi. Za nabavku ovog, najsavremenijeg ultrazvučnog aparata, iz gradskog budžeta izdvojili smo 3,2 miliona dinara i on će mnogo pomoći i u ranoj dijagnostici i u prevenciji. U zdravstvu je mnogo bitnije da se na vreme uoči bolest jer se većina bolesti može izlečiti“, rekao je Zdravković i dodao da je to jedan od razloga za neophodnost nabavke ovog aparata. Pored prevencije i dijagnostike novi ultrazvuk, kako je istakao zamenik gradonačelnika Kragujevca prof.dr Nebojša Zdravković, omogući će i bolje praćenje svih trudnica. Grad Kragujevac je prema Zdravkovićevim rečima u ovogodišnjem budžetu opredilo sredstva za nabavku i druge opreme kako bi se poboljšao nivo usluga u Domu zdravlja.

Stari aparat koji je do sada korišćen u centralnom objektu Službe za zdravstvenu zaštitu žena prebačen je na Aerodrom. Puštanju u rad novog ultrazvuka prisustvovala je i član Gradskog veća za zdravstvo i socijalna pitanja dr Gordana Damnjanović.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu