DS i ZZŠ formirale "vladu u senci" - iKragujevac


Vesti

Opozicione partije u Kragujevcu, DS i Zajedno za Šumadiju, predstavile su "Gradsko veće u senci" koje će ponuditi predloge za rešavanje problema građana.

Na zajedničkoj konferenciji za novinare odbornickih grupa dve stranke rečeno je da je predsednik "Gradskog veća u senci" bivši gradonačelnik Veroljub Stevanović, a njegov zamenik Dušan Obradović iz redova demokrata.

"Gradsko veće u senci" ima 10 "resora" koje vode članovi Zajedno za Šumadiju, DS, dok će resor finansija voditi tim profesora sa kragujevačkog Univerziteta.

Oblast kulture i informisanja vodiće predstavnici nevladinih organizacija "Šumadijska regija", i "Kreativna Srbija" - režiser Goran Marković, bivši ministar kulture i režiser Nebojša Bradić i drugi.

Šef odborničke grupe Zajedno za Šumadiju Bojan Stojadinović je rekao novinarima da je formiranje "Gradskog veća u senci ozbiljan politički korak kragujevačke opozicije".

Stojadinovcih je dodao da veće očkuje predloge građana i najavio početak razgovora i s privrednicima i udruženjima.

Šefica odborničke grupe Demokratske stranke Jovana Jovanović je rekla novinarima da se lokalna vlast bavi "marginalnim stvarima i šminkanjem situacije", pa će "Gradsko veće u senci" pokušati da nametne svoje predloge za rešavanje ključnih pitanja. 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu