Zbog gripa šest pacijenta na bolničkom lečenju u Kragujevcu - iKragujevac


Vesti

U Kliničkom centru u Kragujevcu na lečenju je šest pacijenata sa potvrđenim virusom grupa, od kojih su četiri priključena na respiratore za veštačko disanje.

Portparolka kragujevačkog Kliničkog centra Vanja Đorđević izjavila je da su dva pacijenta u Centru za anesteziju i reanimaciju u Jedinici intenzivnog lečenja i njihovo zdravstveno stanje je nešto stabilnije.

"Jedan pacijent je skinut sa respiratora, a drugom je zdravstveno stanje u poboljšanju i lekari očekuju da bi danas ili sutra mogao biti skinut sa aparata za veštačko disanje", rekla je Đorđević.

Od četiri pacijenta koji su priključeni na respiratore dva su iz Novog Pazara, jedan iz Paraćina i jedan iz Rekovca, dok su dva pacijenta, čije je zdravstveno stanje stabilnije, iz Kragujevca.

Đorđevićeva je navela i da su tokom vikenda, na Kliniku za infektivne bolesti, primljena još dva pacijenta na lečenje, sa simptomima karakterističnim za grip u nešto lakškoj formi, kao i da se za njih još uvek čekaju rezultati virusološke labaratorije. 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu