Dušan Obradović - čovek velikog srca - iKragujevac


Vesti

U Srbiji smo, od uvodjenja višepartijskog sistema s početka devedesetih, mogli da vidimo razne obrte na političkoj sceni, od promene stranaka, različitih koalicija, protivurečnih izjava... ali gotovo nikada nismo mogli da vidimo da je neko uz jednu političku organizaciju a patetično i sentimentalno žali što nije uz lidera druge političke organizacije kao danas. 

Dušan Obradović, mladi lider kragujevačkog odbora Demokratske stranke očigledno je u emocionalnom neskladu izmedju onoga što smatra da je dobro i onoga što zbog naređenja svog šefa mora da voli i da smatra da je dobro.

U otvorenom pismu kojim gradonačelnika Kragujevca poziva na TV duel, Obradović Radomira Nikolića podseća na dane kada su zajedno kritikovali lošu vlast Veroljuba Stevanovića, smatrajući je za najgoru koju je Kragujevac imao.

Obradović u istom pismu savetuje Nikolića da ne sme da bude kao Verko, da ne sme da pravi Verkove greške, ujedno ga podsećajuci da sa njim može da razgovara o svim temama koje su od značaja za Kragujevac i Kragujevčane.

Mladi lider kragujevačkog odbora demokrata savetuje Nikolića, čini se, krajnje prijateljski, da ne saradjuje sa Verkovim doskorašnjim saradnicima (Nebojša Vasiljević, Nebojša Zdravković, Milan Urošević…) o kojima ni dan danas Verko nema loše misljenje.

I dok čitajući pismo Dušana Obradovića upitatate sebe da li je to onaj Dušan Obradović koji je sa Verkom pre samo četiri meseca na kratko formirao vlast u Kragujevcu a sada savetuje Nikolića da ne sme da bude kao Verko i pravi Verkove greške, u medijima osvane vest o zajedničkoj konferenciji DS i neformalne grupe građana. 

Zajednički skup, konferencija stranke koju u Kragujevcu predvodi Obradović i grupa gradjana ZZŠ je kod ovog mladog čoveka i političara očigledno pobudila nostalgiju pa je tako na svom fejsbuk profilu napisao: ''DS i ZZŠ posle mnogo godina kolektivno na ulici!'' Sećanje. Emocije.
 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu