Gradska uprava ulaže maksimalni napor da se prevaziđe problem u javnom prevozu - iKragujevac


Vesti

Lokalna samouprava grada Kragujevca čini sve što je u okviru njenih mogućnosti da se problem u funkcionisanju javnog gradskog prevoza prevaziđe nakon što je SP “Lasta“ AD Beograd povukla svoja vozila iz prevoza zbog finansijskih problema i nedostatka goriva – rekao je Zoran Jovanović član Gradskog veća zadužen za komunalnu privredu.

Grad je juče dobio nagoveštaj da postoji mogućnost da “Lasta“, koja u gradskom prevozu sa 32 vozila održava 18 linija i u prigradskom prevozu ima osam linija sa devet autobusa, danas bude van funkcije. Očkivali smo da će poslovodstvo “Laste“ uspeti juče da prevaziđe taj problem i deblokira svoje račune kod poslovnih banaka. S obzirom na to da je “Lasta“ danas nastavila pregovore sa bankama, a da gorivo nije obezbeđeno, autobusi su povučeni sa postojećih linija.

Uz izvinjenje građanima, Zoran Jovanović je rekao da se radi na iznalaženju rešenja da drugi prevoznik Vulović transport “pokrije“ deo linija koje održava “Lasta“.

U ovom trenutku gradonačelnik Kragujevca Radomir Nikolić je u Beogradu, na sastanku sa poslovodstvom NIS – a, povodom isporuke goriva, što će imati efekta ako banke skinu blokadu ka “Lasti“.

izvor: kragujevac.rs

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu