Zbog smrti sina roditelji tužili tim lekara - iKragujevac


Vesti

Goran i Mirjana Minić iz Kragujevca, čiji je sin Stefan Minić (25) preminuo posle 38 dana lečenja od povreda koje je zadobio u svojoj kući usled eksplozije plinske boce, saopštili su danas da su podneli krivičnu prijavu protiv tima lekara Klinike za opekotine u Beogradu.

"Krivičnu prijavu smo podneli zbog sumnje da je naš sin neodgovorno i nesavesno lečen", rekli su roditelji na konferenciji za novinare i naveli da je prijava podneta Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu.

Oni su podsetili "da je njihov sin preminuo od sepse 12. avgusta prošle godine, posle više operacija koje je imao zbog zadobijenih opekotina na rukama i nogama, kao i da ga nijednom za vreme lečenja nisu videli".

Goran i Mirjana su rekli da su lekari od njih tražili da kupe veštačku kožu u apoteci, što su i uradili, kao i da, kako su izjavili, sumnjaju da se u dokumentaciji o lečenjenju njihovog sina menjani podaci, datumi...

"Mi samo želimo da znamo ko je dozvolio da se primeni upotreba veštačke kože i gde je završila koža donora koji su bili Stefanovi drugari", rekli su Goran i Mirjana. 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu