U Kragujevcu otkriveno 13 kradljivaca struje - iKragujevac


Vesti

Privredno društvo "Centar" otkrilo 13 osoba koje su krale električnu energiju na teritoriji koju pokriva ED "Elektrošumadija". Ukradena struja u vrednosti od više miliona dinara.

U naseljima Bagremar i Stanovo, kao i varošici Gruža, koje su kontrolisale ekipe Privrednog društva "Centar" krađa električne energije otkrivena kod 13 potrošača.

U Stanovu i Bagremaru kontrolisano je 245 potrošača i otkriveno sedam kradljivaca struje, dok je u Gruži pregledano 232 mernih mesta i pronađeno da šest potrošača neovlašćeno troši električnu energiju.

Rezultat ove masovne kontrole je da je uhvaćenim kradljivcima u Stanovu i Bagremaru obračunata neovlašćena potrošnja struje u iznosu od preko 1.130.000 dinara, dok je u Gruži ukradeno struje u iznosu više od milion dinara.

Pored visokih novčanih kazni, protiv počinilaca biće podnete krivične prijave, demontirano im je merno mesto i izbrisani su iz evidencije kupaca, pa će morati da podnesu zahtev za novi priključak.

To je četvrta masovna akcija otkrivanja krađe struje koja je sprovedena u Kragujevcu sa okolinom i na teritoriji opštine Velika Plana.

U dosadašnje četiri akcije kontrolisano je oko 770 kupaca i otkriveno 46 krađa struje, obračunato je preko pola miliona ukradenih kilovata i kradljivcima fakturisano gotovo sedam miliona dinara.

Izvor: RTS

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu