Radnici ''Autosaobraćaja'' kod gradonačelnika - iKragujevac


Vesti

Oko stotinak radnika "Autosaobraćaja" protestovala je danas ispred gradske uprave tražeći rešavanje statusa tog preduzeća, koje mesecima ne radi i realizaciju socijalnog programa.

Sa delegacijom radnika razgovarali su gradonačelnik Radomir Nikolić i njegov zamenik Nebojša Zdravković.

Radnici su podsetili u kakvoj se situaciji kolektiv nalazi, kao i da se zaposlenima duguje i po 25 plata. Nemamo više kome da se obratimo, bukvalno smo prepušteni sami sebi. Preduzeće je opterećeno brojnim obavezama, koje su milionske.

Grad u rešavanju problema koje ima “Autosaobraćaj“ nije pregovarač već samo posrednik koji treba da napravi vezu između zaposlenih i Vlade Srbije – kazao je nakon sastanka, okupljenim radnicima, gradonačelnik Radomir Nikolić. Radnici su potpuno u pravu.

Tačno je da država nije uspela da nađe strateškog partnera za firmu koju je prethodni gradonačelnik Veroljub Stevanović sa svojim saradnicima uspeo potpuno da uništi.

Država će, istakao je Nikolić, izaći u susret iako postoji očigledan propust od strane preduzeća u ovom trenutku. Naime, kako se čulo na sastanku, zbog neažurnosti direktora dokumentacija za socijalni program nije dostavljena u predviđenom roku. Sprovešće se socijalni program za sve koji su se dobrovoljno prijavili. Deo odgovornosti za trenutno stanje u preduzeću snose i sami radnici koji su utuživali firmu, pa su na osnovu njihovih pravosnažnih presuda popisivana sredstva i prodati autobusi putem javne prodaje kako bi se namirile zaostale plate.

Država će apsolutno izaći u susret, imamo potvrdu iz Vlade Srbije za sve zahteve koji radnici imaju. Što se tiče rokova, koji su zanimali i radnike i medije, Nikolić je rekao, da tu nema nikakvih izuzetaka za radnike “Autosaobraćaja“, nego će ući u proceduru kada i svi ostali.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu