Novi članovi gradskog veća - iKragujevac


Vesti

Odbornici gradskog parlamenta u petak 28.novembra, na 25.redovnoj sednici, biraće nove članove Gradskog veća i konstatovati predstanak funkcije dosadašnjih članova Gradskog veća zbog podnošenja ostavke.

Kako je na današnjoj konferenciji za novinare, najavljujući predstojeću sednicu, rekao predsednik Skupštine grada Kragujevca Milan Urošević reč je o Odluci koja je najavljena na 8.vanrednoj sednici gradskog parlamenta kada su izabrani sadašnji gradonačelnik, zamenik gradonačelnika i članovi Gradskog veća.

“Tada je rečeno da će nakon promene Statuta grada Kragujevca njihovi resori biti promenjeni što je i definisano ovom Odlukom. Novi Statut omogućava da Skupština definiše za koji će resor član Gradskog veća i biti zadužen. Sada to i sprovodimo u delo i pored toga što će članovi Gradskog veća dobiti resore kako je to ranije najavljeno i dogovoreno, imamo i jednu personalnu promenu-Boris Kovačević, dosadašnji odbornik LDP-a, nakon ulaska te partije u vladajući koaliciju, postaje član GV za vanprivrednu delatnost“, rekao je Milan Urošević.

On je novinare upoznao i sa novim resorima u Gradskom veću i ljudima koji će te resore voditi - oblast privrede Dalibor Jekić, investicije Predag Džajević, finansije i imovina Igor Mitrović, prostorno planiranje, urbanizam i izgradnja Veroljub S.Trifunović, vanprivredne delatnosti Boris Kovačević, zdravstvo i socijalna pitanja dr Gordana Damnjanović, upravljanje projektima, međunarodna i unutrašnja saradnja Minja Obradović, lokalna samouprava Miloš Anđelković, komunalni i inspekcijski poslovi Zoran Jovanović, zaštita životne sredine, ravnomerni i održivi razvoj Vladimir Maksimović i poljoprivreda Zoran Prokić.

Predsednik parlamenta Milan Urošević rekao je i da će u okviru tačke dnevnog reda - predlozi akata iz oblasti izbora, imenovanja, postavljenja i razrešenja odbornici razrešiti i imenovati članove nadzornih i upravnih odbora javnih i javno komunalnih preduzeća, ustanova kulture i skupštine društava.

Na predstojećoj sednici Skupštine grada pred odbornicima će se naći i predlog plana detaljne regulacije “Saobraćajnice od Južne obilaznice do matične lokacije grupe Zastava“ sa Izveštajem o strateškoj proceni uticaja plana na životnu sredinu. Kako je pojasnila zamenik predsednika Skupštine grada Slavica Kominac reč je o planu koji je prošao svu neophodnu proceduru i koji je neophodno usvojiti kako bi se nastavilo sa poslovima u ovoj oblasti a vezanim za realizaciju dogovora sa kompanijom Fiat automobili Srbija. Ona je dodala i da će gradski paralment u petak razmatrati Strategiju razvoja turizma grada Kragujevca 2015-2020 koja je značajna za dalji razvoj Grada.

Podsećajući da je grad Kragujevac ušao u projekat kao partner Razvojnog biznis centra i GTO, Slavica Kominac je rekla da je ovaj dokument neophodno doneti jer predstavlja polaznu osnovu da bi se u narednom periodu iskoristili potencijali u ovoj oblasti koje grad ima.

“Potrebno je utvrditi i prioritete koji će u narednim godinama biti važni za razvoj ovog segmenta i Kragujevca kao jednog od gradova turizma na mapi Srbije“, izjavila je zamenik predsednika Skupštine Slavica Kominac i dodala da je u celu ovu priču uključen veliki broj ustanova, organizacija, predstavnika civilnog sektora koji su svojim stručnim znanjem i poznavanjem ove oblasti dali doprinos da kvalitet ove Strategije bude zasnovan na kompletnom iskorišćavanju i podsticaju razvojnih kapaciteta turizma u gradu Kragujevcu. 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu