Zajedničko rešavanje problema u kragujevačkim zdravstvenim ustanovama - iKragujevac


Vesti

Danas je održan sastanak sa direktorima zdravstvenih ustanova u Kragujevcu kako bi se sagledalo njihovo funkcionisanje i pronašli načini za rešavanje postojećih problema.

Sastanak je održan na inicijativu predsednika Skupštine grada Kragujevca Milana Uroševića, koji je i predsednik skupštinskog Odbora za socijalnu politiku i zdravstvo, a kao član Odbora sastanku je prisustvovao prof. Dr Predrag Sazdanović koji je i pomoćnik ministra zdravlja.

“Ideja da se članovi Odbora sastanu ne samo kada je to skupštinskom procedurom predviđeno, postojala je još od ranije, a cilj današnjeg sastanka sa direktorima zdravstvenih ustanova čiji je osnivač Grad je da ih povežemo sa Ministarstvom zdravlja Vlade RS, da čujemo koji su njihovi najveći problemi i na koji način mi kao Odbor za zdravstvo i socijalnu politiku i na koji način pomoćnik ministra koji je i odbornik u Skupštini grada možemo da pomognemo“ rekao je Milan Urošević, predsednik Skupštine i predsednik Odbora.

Imajući u vidu kakve probleme Grad ima u funkcionisanju sa budžetom, dugovima javnih i javno komunalnih preduzeća, prema podacima koje su izneli direktori Zavoda za stomatologiju, Zavoda za hitnu medicinsku pomoć, Doma zdravlja i Apotekarske ustanove, ove ustanove još i dobro funkcionišu jer na vreme izmiruju sve svoje obaveze, ocenio je Milan Urošević.

Iako su proteklih godina ove zdravstvene ustanove smanjivale broj zaposlenih i nije dolazilo do novih zapošljavanja, najveći problem je pitanje ugovorenih i neugovorenih radnika jer njihove plate ustanove izmiruju iz sopstvenih sredstava.

Ovaj problem kao i pitanje nabavke nove opreme za rad zdravstvenih ustanova Grad će pokušati da reši uspostavljanjem zajedničke i bolje komunikacije sa Ministarstvom zdravlja Republike Srbije.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu