Sastanak srpskih i nemačkih privrednika u RPK Kragujevac - iKragujevac


Vesti

Pod pokroviteljstvom nemačkog Saveznog Ministarstva za ekonomiju i energiju, a u organizaciji Delegacije nemačke privrede u Srbiji i Regionalne privredne komore Kragujevac, danas je održan sastanak između srpskih i nemačkih privrednika.

Cilj ovog sastanka je bio povezivanje privrednih društava Šumadijskog i Pomoravskog, Rasinskog i Raškog okruga sa predstavnicima nemačkih kompanija. Priliku da uspostavi kontakt sa nemačkim kompanijama imalo je 25 privrednih društava iz Srbije.

Sastanku su pored predsednika v.d. predsednika Regionalne provredne komore Kragujevac, Predraga Lučića, predsednika Regionalne privredne komore Kruševac, Predraga Vukićevića, prisustvovali i član Gradskog veća za privredu, Dalibor Jekić i načelnik Šumadijskog upravnog okruga, Damjan Srejić.

Domaća privredna društva iz sektora metaloprerađivačke industrije su imala priliku da razgovaraju i uspostave saradnju sa predstavnicima nemačkih kompanija Petrofer Chemie H.R. Fischer GmbH, Wagner Maschinen- und Vorrichtungsbau GmbH, Gebr. Heller Maschinenfabrik GmbH, Vertriebs Factory, Excelsior & Schwarz Blechverarbeitung, BLG CarShipping GmbH, Dräger Safety AG i Linde Material Handling GmbH.
 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu