KG: Sednica Skupštine grada [Uživo] - iKragujevac


Vesti

Sednica Skupštine grada počela je sa deset minuta zakašnjenja u 9:10 časova. Saša Milenić razrešen dužnosti predsednika Skupštine grada sa 48 glasova za. Urošević novi predsednik Skupštine.

19:26 Od 87, glasalo 50 odbornika. Za izbor Radomira Nikolića za gradonačelnika, kao i predloženih zamenika i članova Gradskog veća glasalo 49 odbornika, nijedan protiv.

18:57 Završeno glasanje, u toku je prebrojavanje glasova

18:55 Glasanje u toku, većina odbornika glasala

18:43 Počelo tajno glasanje odbornika na kojem će se odlučivati o izboru Radomira Nikolića za gradonačelnika Kragujevca predloženog od strane predsednika skupštine grada Milana Uroševića.

18:34 Govori Dragan J. Vučićević. ''Ubili su demokratiju''.

18:31 Rasprava o predloženim kandidatima, Bojan Stojadinović se javio za reč.

18:27 Radomir Nikolić predlaže članove GV, za zamenika gradonačelnika predložio je Obrada Turkovića. Kako je naveo, uskoro promene u statutu Grada.

18:25 Milan Urošević, predsednik Skupštine, predložio je Radomira Nikolića za novog gradonačelnika Kragujevca

18:23 Za razrešenje gradonačelnika Veroljuba Stevanovića glasalo 49 odbornika, svim dosadašnjim članovima Gradskog veća automatski prestaje mandat

18:22 Glasalo 50, od ukupno 87 odbornika

18:06 Završeno je glasanje i određena je pauza od 10 minuta kako bi komisija prebrojala glasove.

18:02 Glasanje je i dalje u toku, većina odbornika glasala.

17:35 Počelo tajno glasanje o razrešenju gradonačelnika Stevanovića, prvi prozvan Saša Milenić.

17:32 Odbornici će tajnim glasanjem odlučiti da li će aktuelni gradonačelnik biti razrešen, ili ostaje na toj funkciji.

17:22 Veroljub Stevanović poručio građanima Kragujevca da je i on pravio greške, i rekao da će biti problema u rešavanju kredita koji stižu na naplatu.

17:19 Jovana Jovanović (DS) rekla da ekonomskih problema ima dosta ali da se izborna volja građana ne poštuje.

17:15 Bojan Stojadinović izrazio nadu u brz povratak Stevanovića na čelo Kragujevca.

17:09 Dušan Obradović (DS) izjavio da stvari nisu dobro funkcionisale kada je DS ušla u gradsku vlast i da njihov dogovor sa Stevanovićem ostaje.

17:06 Slavoljub Bradonjić (DS) rekao da bi Stevanović pobedio i danas da nije izdajnika poput odbornika Slađana Rakića.

17:05 Predsednik skupštine grada Milan Urošević izriče opomenu Vladanu Vučićeviću zbog nepirimerenog ponašanja u gradskoj skupštini.

16:59 Vladan Vučićević prozvao pojedine odbornike rekavši da su izdali Veroljuba Stevanovića i da je glasanje nedemokratski čin.

16:53 Saša Milenić izjavio da je tim oko Veroljuba Stevanovića dobro radio za grad Kragujevac.

16:48 Veroljub Stevanović rekao da nova skupštinska većina nema dobre kadrove za lokalnu samoupravu.

16:45 Goran Kovačević (SNS) obrazložio zahtev za pokretanje glasanja o razrešenju gradonačelnika.

16:42 Izjašnjavanje po predlogu o razrešenju gradonačelnika, predlog podnela većina odbornika.

16:41 Predlog predsednika Skupštine o razrešenju gradonačelnika, predlog o izboru novog gradonačelnika, 51 za, protiv 31.

16:40 Po predlogu Gorana Kovačevića (SNS) da Skupština nastavi sa radom i posle 18h, odbornici su se pozitivno izjasnili. Od ukupno 80 odbornika, 48 je za.

14:30 Zakazana sednica po hitnom postupku od strane novoizabranog predsednika Skupštine, Milana Uroševića, i određena pauza od sat vremena pri čemu su odbornici zamoljeni da se ne udaljavaju iz Skupštine.

14:23 Od ukupno 87 glasalo 80. Neupotrebljenih 7, nevažećih- 1, važećih 79. Za izbor predsednika glasalo 49 odbornika, te je Milan Urošević sa potrebnom većinom novi predsednik Skupštine grada. 

Od ukupno 87, glasalo 80. Neupotrebljenih 7, 2 nevažeća, 78 važećih, za glasalo 49, protiv 29, te je Slavica Kominac novi potpredsednik Skupštine Kragujevca.

13:55 Glasanje je završeno, predsedavajući odredio pauzu od 20 minuta kako bi Komisija prebrojala glasove i objavila rezultate glasanja

13:46 Tajno glasanje i dalje traje, većina odbornika je glasala

12:59 Skupština prihvatila ovaj predlog

12:58 Goran Kovačević (SNS) tražio da Skupština nastavi glasanje bez pauze. 

12:56 U toku je tajno glasanje.

12:30 Počeo postupak za izbor novog predsednika i potpredsednika Skupštine grada. Kandidat za predsednika Skupštine je gospodin Milan Urošević ( SPO ) a za potpredsednika gospođa Slavica Kominac ( SPS ).

12:04 Predlagač, Goran Kovačević ( SNS ) povukao predlog o izglasavanju nepoverenja dosadašnjem potpredsedniku Skuštine grada.

12:02 Dosadašnji potpredsednik Skupštine grada gospodin  Milan Urošević podneo je ostavku i zamolio predlagača inicijative za njegovu smenu Gorana Kovačevića da taj predlog povuče sa dnevnog reda. Svoju ostavku obrazložio je činjenicom da će biti kandidat za predsednika Skupštine grada.

11:59 Komisija saopštila rezultate glasanja. Od 87 odbornika za smenu predsednika Skupštine grada glasalo je 50 odbornika. Za smenu Milenića glasalo 48 odbornika, tako da je predlog za smenu predsednika Skupštine grada usvojen. Upotrebljeno je 50 listića, neupotrebljeno 37 listića, nevažećih 2, važećih 48. Za razrešenje Saše Milenića glasalo je 48 odbornika, niko nije glasao protiv.

11:30 Završeno glasanje i određena pauza od 15 minuta nakon koje će biti saopšteni rezultati glasanja.

10:40 Počelo glasanje javnom prozivkom odbornika koji po prozivanju od strane predsedavajućeg dolaze do njega, uzimaju glasački listić, obavljaju proces glasanja u tajnosti i potom ubacuju listić u kutiju koja se nalazi ispred tročlane komisije.

10:35 Goran Kovačević reklamirao povredu poslanika. Kontrolori glasanja ne mogu biti pored mesta predviđenog za glasanje u toku trajanja glasačkog procesa.

10:33 Odbornici jednoglasno sa 86 glasova za, izabrali komisiju koja će sprovesti izborni postupak. Komisiju čine: Aleksandar Lazović, Jovana Jovanović i Irena Kojić.

10:28 Okončana debata po prvoj tački dnevnog reda - izglasavanje nepoverenja aktuelnom predsedniku Skupštine grada Saši Mileniću.

10:19 Saša Milenić izjavio da bi mogao da se saglasi sa svojom smenom. Istakao da se vlast menja glasovima onih koji su izabrani na listi Veroljuba Stevanovića. Upozorio SNS na huk naroda koji on čuje bolje od ostalih.

10:10 Dušan Obradović kritikovao formiranje nove većine i izneo stav da do preuzimanja vlasti u Kragujevcu dolazi na silu.

10:00 Veroljub Stevanović izrazio žaljenje što su neki odbornici koji su izabrani na njegovoj listi rešili da svoju podršku daju novoj skupštinskoj većini.

9:45 Vučićević upozorio Nikolića da sa kadrovima koje je okupio ne može očekivati uspeh i izrazio nezadovoljstvo funkcionisanjem republičke vlasti.

9:30 Goran Kovačević, obrazložio zbog čega je 44 odbornika tražilo sazivanje Skupštine.

Na sednici se raspravlja o četiri tačke dnevnog reda. Najpre su verifikovani mandati novim odbornicima, a zatim se krenulo sa diskusijom o tačkama dnevnog reda.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu