KRAGUJEVAC: Automehaničar sa diplomom lekara! - iKragujevac


Vesti

Iako je sedam godina studirao medicinu Darku Lazoviću nije ispunjen san da leči ljude. Ogorčen jer ne može da se zaposli, mladi doktor završio je i školu za automehaničara. 

- Na birou sam od 2009. godine, nakon završenog medicinskog fakulteta u Kragujevcu. Volontirao sam u Kliničkom centru, na plastičnoj hirurugiji i nadao sam se da ću dobiti posao. Konkurisao sam više puta, ali bez uspeha. Isto je bilo i sa stotinak mojih kolega - priča Darko.

Zbog toga što radi, a ne prima novac, mladi lekar je počeo da razmišlja kako da se prehrani. Borba za egzistenciju ga je naterala da razmišlja o novom školovanju. Tada je odlučio da vanredno upiše školu za automehaničara.

- Upisao sam školu, završio za automehaničara i sada, umesto ljude, lečim automobile. Nije mi bilo teško da ponovo učim, ali je poražavajuće da se toliko priča o zapošljavanju mladih ljudi u Srbiji, a da ima mnogo mojih kolega na birou - kaže Darko.

- Na tehničkom pregledu radim od januara, ali željan sam usavršavanja u struci za koju sam se školovao godinama. Hteo bih da lečim i pomažem ljudima, ali me niko ne zove - priznaje on.

Na evidenciji tržišta rada u Kragujevcu ima 120 lekara koji u proseku čekaju na posao duže od pet godina.

 

Foto: Blic

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu