Roditelji učenika Druge kragujevačke gimnazije ocene dobijaju na mobilni - iKragujevac


Vesti

Roditelji učenika Druge kragujevačke gimnazije imaju mogućnost da o školskim postignućima svoje dece saznaju preko mobilnog telefona.

Škola ih SMS porukama svakodnevno obaveštava o izostancima, dok jednom nedeljno dobijaju informacije o ocenama po ceni od 200 dinara mesečno.

Novine kragujevačke pišu da se za tu uslugu škola odlučila zbog sve većeg izostajanja đaka sa časova, a za nju se prijavilo nešto manje od polovine đačkih roditelja.

Školski pedagog Nataša Buzadžić rekla je da sistem onemogućava đake da varaju roditelje, ali da se ova inovacija ne tiče samo učeničkih izostanaka i ocena već da omogućava roditeljima da prate da li je ocenjivanje konstantno.

Deca ne bi smela da budu opterećena pismenim zadacima samo pred kraj klasifikacionog perioda.

Na ovaj način roditelji mogu da utiču na školu da sprovede svoje obaveze, rekla je Buzadžić i ukazala da je SMS obaveštavanje ubrzalo popravljanje negativnih ocena, dok se broj izostanaka drastično smanjio.

Pošto su u SMS obaveštenja uključene ocene, izostanci i informacije o roditeljskim sastancima, dnevno se sa servera pošalje više od 1.000 poruka.

 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu