Žitoprodukt otvara novih 50 radnih mesta - iKragujevac


Vesti

Preuzimanjem 86% vlasništva Žitoprodukta za 3 miliona evra, Don Don je postao većinski vlasnik pekarske industrije u Kragujevcu.

Kompanija Don Don, u svom sastavu ima 9 industrijskih pekara širom Srbije i jedan mlin u Zrenjaninu.

Preuzimanjem 86% vlasništva Žitoprodukta za 3 miliona evra, ovaj strateški ulagač postao je većinski vlasnik pekarske industrije u Kragujevcu, u koju će u startu uložiti 500.000 evra za rekonstrukciju mlina.

„Naš cilj je da mlin u Žitoproduktu u Kragujevcu što pre počne da snabdeva pogone sistema Don Don na jugu zemlje, kao i da podmiruje sopstvene potrebe. Planirano je da kapacitet ovog mlina bude 100 tona brašna dnevno, nadamo se da će mlin u potpunosti biti eksploatisan već početkom novembra. U novi mlin ćemo uložiti 500.000 evra, tako da će sledećeg leta kapacitet ovog mlina biti 200 tona brašna dnevno, koliko sada meljemo u našem pogonu u Zrenjaninu. Iz zrenjaninskog Žitoprodukta će se snabdevati naši pogoni na severu zemlje, dok će Kragujevac postati naš centar za pogone na jugu,“ kaže Aleš Mozetič, većinski vlasnik Don Dona.

„U narednih godinu dana uložićemo milion evra u sam pogon, razvoj tržišta i razvoj postojećeg asortimana. Paralelno sa ovim, radićemo na unapređenju maloprodaje i Žitoproduktovih maloprodajnih objekata u Kragujevcu. Prvi cilj je povećanje proizvodnje sa 20.000 na 40.000 vekni hleba dnevno, kao i proizvodnja 20.000 jedinica peciva i 30.000 komada tosta. Plan je da u Kragujevcu bude i centralna proizvodnja tosta za celu Srbiju, i da se brzo pokrene i proizvodnja dvopeka, što je novina u asortimanu Don Dona. Dugoročni plan je da Kragujevac postane centar proizvodnje tosta i dvopeka za čitav ovaj region. Poštovaćemo kragujevačku pekarsku tradiciju, i zato nastavljamo da ulažemo u brend Žitoprodukt. U proizvodnji se vodimo najvišim standardima u pekarstvu, a princip bezbednosti i kvaliteta biće naš imperativ i u ovom slučaju , naglašava Mozetič.

U skladu sa investicijama i povećanjem proizvodnje, Don Don planira otvaranje 50 novih radnih mesta u narednih 9 meseci. 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu