Autosaobraćaj ostao bez voznog parka - iKragujevac


Vesti

Kragujevčani više nemaju autobusku stanicu pa su primorani da prevoznike traže na takozvanom privremenom stajalištu ili obližnjim ulicama.

Dok građani jure prevoznike radnici “Autotsaobraćaja” vode međusobni rat ko je kriv za propast preduzeća, koje je zbog ogromnih dugova ostalo bez voznog parka.

Do potpunog prekida rada došlo je zbog duga od 700.000 dinara za struju koja je sada isključena.

Autoprevoznik “Janjušević” je pre nekoliko meseci preuzeo deo linija i radnika kako bi se spasilo poslovanje Autosaobraćaja. To je izazvalo ogroman razdor između sindikata i radnika koji kriveći jedni druge optužuju i rukovodstvo, koje se inače u poslednjih godinu dana često smenjivalo.

Zbog neizmirenih dugovanja svi autobusi su prodati na licitaciji.

“Autosaobraćaj je ili pod hipotekom ili potražuju preko suda radnici. Sada nam je ukinuto restruktuiranje sada će verovatno i dobavljači da potražuju svoje tako da blokada ce biti mnogo veća”, kaže Ivan Luković predsednik Slobodnog sindikata.

Iz Slobodnog sindikata tvrde da je izvor problema oragnizovani kriminal pripadnika Samostalnog sindikata.

Rukovodstvo delimično krivi i radnike koji su podneli tužbu zbog dvadeset neisplaćenih zarada i tako blokirali račun firme.

“U ovom trenutku osim nekog čarobnog štapića ne postoji drugi način da preduzeće izađje iz krize u kojoj se nalazi”, kaže Srecko Aleksic, direktor “Autosaobracaja”

Ukupna dugovanja “Autosaobraćaja” iznose 19 miliona evra. Sa svim problemima ovo preduzece je na dobrom putu ka stečaju. Oko 160 radnika bi tako ostalo bez posla.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu