FIAT ide za Rusiju - iKragujevac


Vesti

Premijer Srbije Aleksandar Vučić zamolio je danas u Beogradu predsednika Rusije Vladimira Putina da dozvoli bescarinski izvoz "fijata 500 L" u Rusiju.

Vučić je u obraćanju javnosti, u prisustvu Vladimira Putina, kazao da Srbija u svojoj fabrici u Kragujevcu proizvodi model "fijat 500 L" i zamolio ga da Rusija prihvati uvoz tog modela bez carine.

Putin je izjavio je da se trgovinsko-ekonomski odnosi Srbije i Rusije uspešno razvijaju, te da će na današnjim sastancima biti puno tema za razgovor, uključujući i kvote za izvoz automobila Fijat u Rusiju.

"Imamo o čemu da razgovaramo. To uključuje i automobilsku industriju. Imajući u vidu naše odnose, mogli bismo da se dogovorimo o nekim kvotama za izvoz automobila u Rusiju", rekao je Putin na početku razgovora sa premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Vučić je izjavio nakon sastanka:

- Dobra vest za građane Srbije je da je predsednik Putin na moju molbu prihvatio da određenu kvotu „Fijatovih“ vozila iz Kragujevca izvezemo u Rusiju, a dogovorili smo i da ćemo imati slobodniji režim izvoza sira, što je značajno za našu poljoprivredu - rekao je Vučić na konferenciji za novinare s ruskim predsednikom.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu