Mnogo zainteresovanih za kragujevačke fabrike - iKragujevac


Vesti

Za firme grupe „Zastava vozila“ zainteresovano je 20 kompanija, 17 inostranih i tri domaće, a generalni direktor „Zastave vozila“ Dragan Srejović potvrdio je juče informaciju za list Danas da ima zainteresovanih i za nekadašnju „Zastavinu“ fabriku automobila, čiju gotovo kompletnu imovinu i zaposlene je preuzeo Fijat, na osnovu ugovora Italijana sa Vladom Srbije o formiranju zajedničke kompanije Fijat automobili Srbija.

Za bivšu fabriku automobila, koja ima četvoro zaposlenih, a od imovine zemljište na četiri lokacije, od kojih je jedna u industrijskoj zoni Korman polje, prema Srejovićevim rečima, zainteresovane su dve inostrane kompanije. Nezvanično se saznaje da bi jedna od njih u Korman polju mogla da izgradi i fabriku za proizvodnju motornih vozila, najverovatnije autobusa.

Generalni direktor Grupe „Zastave vozila“ za Danas kaže da je za „Zastavu kamione“ zainteresovano šest kompanija, među kojima je jedna domaća, te da je ponude za „Zastavu specijalna vozila“ u Somboru Agenciji za privatizaciju dostavilo sedam firmi, od kojih je jedna takođe domaća. Mada Srejović još uvek ne želi da navodi imena kompanija koje su zainteresovane za „Zastavina“ preduzeća, našem listu krajem minule sedmice zvanično je potvrđeno da je kineski JAK motors zvaničnu ponudu za kragujevačku fabriku kamiona Agenciji za privatizaciju dostavio u predviđenom roku.

JAK motors i „Zastava kamioni“ su, podsetimo, još u martu ove godine potpisali memorandum o tehničko-poslovnoj saradnji, kojim je predviđeno strateško partnerstvo dve fabrike. Pet inostranih i domaćih firmi zainteresovano je za „Zastava hortikulturu“, te „Zastavinu“ medicinu rada. Narednog meseca biće poznato da li će biti privatizacijom obuhvaćena i fabrika „Zastava inpro“, u kojoj većinu od oko 350 zaposlenih čine osobe sa invaliditetom.

Izvor: Danas.rs

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu