Glavna autobuska stanica u Kragujevcu zatvorena zbog duga - iKragujevac


Vesti

Glavna autobuska stanica u Kragujevcu opet ne radi. Ovog puta nije u pitanju štrajk radnika već isključenje struje zbog duga od dva miliona dinara. Na stanici su se obavljale osnovne peronske usluge i to su bila jedina primanja Autosaobraćaja od kada je ovo preduzeće ostalo bez voznog parka i redovnih linija.

Iako je rukovodstvo Autosaobraćaja nekoliko puta obaveštavalo i Vladu i ministarstvo ni jednom nisu dobili odgovor o mogućem rešenju izlaska iz krize.Više od 150 radnika i dalje čeka da im se isplate 22 zaostale plate.

Mnogi radnici pokušali su da preko suda dođu do svojih zarada. Međutim to je samo još više zakomplikovalo već tešku situaciju u ovom preduzeću.

U celoj priči oštećeni su i putnici koji prolaze kroz Kragujevac. Autobusi se čekaju na improvizovanoj stanici, koja se nalazi odmah do glavne, informacije o redu vožnje ne postoje a mnogi nisu ni sigurni da li čekaju na pravom mestu.

Od glavne autobuske stanice zavisi i ogroman broj ljudi koji dolazi u Kragujevac radu usluga univerziteta, suda i Kliničkog centra. Za sada se i dalje ne zna kada će i na koji način stanica početi sa radom dok preduzeću Autosaobraćaj preti stečaj.

izvor: rtv.rs

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu