Verko poziva opoziciju na okupljanje, DS jošš neodlučan - iKragujevac


Vesti

Gradonačelnik Kragujevca i lider "Zajedno za Šumadiju" Veroljubi Stevanović poručio je da "svi koji sebe smatraju opozicijom uskoro treba da se nađu za istom stolom u Kragujevcu", a Borislav Stefanović, zamenik potpredsednika Demokatske stranke odbacuje paralelu sa nekim novim DOS-om.

Stevanović je najavio da će sastanak biti održan između 25. i 28. septembra rekavši da će poziv na razgovore uputiti svim liderima nacionalnih i regionalnih stranaka, uključujući Bojana Pajtića, Čedomira Jovanovića, Borisa Tadića, Dušana Petrovića, Zorana Živkovića, Boška Ničića, prenose današnje Večernje novosti.

Na pitanje kakve će konkretne akcije opozicija sprovesti u narednim mesecima, on je rekao da je najbitnije da se okupe oko ideja a ne oko lidera, zaborave lične sujete i uhvate se u koštac sa ozbiljnim problemima.

"Ne treba nam kritika ove vlasti zbog puke kritike nego da bi nešto promenili. Treba na pravi način reći kako stoje stvari, da vlat loše radi i ponuditi nešto što je potpuno drugačije," rekao je Stevanović.

U međuvremenu, Borislav Stefanović, potpredsednik Demokratske stranke, u razgovoru za sutrašnji Danas kaže da DS još nije odlučivao da li će se odazvati pozivu o okupljanju opozicije 25. septembra u Kragujevcu.

"Ima vremena za to, ali najpre mora da se iskristališe ko je u Srbiji opozicija.Za sada je jasno da su opozicija DS i Nova stranka, dok će ostale stranke to morati da potvrde. Uostalom, dogovor oko očuvanja Vojvodine od naprednjaka pokazaće ko je suštinski protiv SNS, a ko nije, " rekao je Stefanović uz napomenu da će to biti sjajan test za opoziciju, mnogo bolji od okupljanja po gradovima Srbije.

On smatra da nije dobro da se stekne utisak da se pravi neki novi DOS jer su "ljudi taj film gledali" i nikako im se nije dopao u smislu kasnijih rezultata.

Na pitanje da li će se odazvati pozivu Ištvana Pastora o formiranju koncentracione vlade u Pokrajini 16. septembra, on je rekao da će to odlučiti pokranski odbor DS ali da je njihov stav poputno jasan a to je da "nema dogovora sa naprednjacima jer nemaju nikakvih dodirnih tačaka."

Izvor: Blic

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu