KG UPRAVA: Sruši crkvu - daj stan! - iKragujevac


Vesti

Želja kragujevačkih funkcionera okupljenih oko aktuelnog gradonačelnika, Veroljuba Stevanovića, za dodatnim kvadratima, svakog dana pomera granice. To što nema slobodnih stanova u centralnom gradskom jezgru sa pogledom na Lepenicu, nije im problem- prave novi plan i rešavaju svoja ''stambena pitanja''. 

Naime, za dokument koji nazivaju ''Prva izmena i dopuna plana generalne regulacije Centar- Stara varoš u Kragujevcu'' zapravo bi prikladniji naziv bio ''Sruši crkvu- daj stan''.


Ovim planom je predvidjeno da se katolička crkva u Kragujevcu (koja se nalazi nadomak Zastavinog solitera) izmesti (čitaj: sruši), zajedno sa postojećim objektima koji su smešteni iza nje. 

Na tom mestu bi bio izgradjen soliter spratnosti P+8, koji bi se ''naslanjao'' na pomenuti Zastavin soliter. Ovakav objekat bi, ne samo narušio arhitektonsku sliku tog dela grada već bi značajno poremetio i statiku Zastavinog solitera koji je i ranije trpeo vidna oštećenja prilikom proširenja Lepeničkog Bulevara, kada su pregradni zidovi u stanovima popucali. 

Da ne napominjemo da je u suprotnosti sa odgovarajućim zakonskim regulativama prema kojima soliter koji se pravi u blizini postojećeg mora da bude udaljen za onoliko metara koliko iznosi polovina visine postojećeg. Dakle, s obzirom na to da je Zastavin soliter visok oko 50m, novi soliter bi morao da bude udaljen oko 25m. 

Uz to treba dodati i činjenicu da bi za svaki stan moralo biti obezbedjeno jedno parking mesto. Ako tome dodamo činjenicu da i za stanare centralnog gradskog jezgra koji već dugo tu žive nema dovoljno mesta, logično je da posumnjamo u uspeh pomenutog projekta. 

Da li zbog želje da zadovolji potrebe starih ili novih članova GV ili novih koalicionih partnera, tek, Veroljub Stevanović i izvršilac njegovih urbanističkih želja, spremni su da maltretiraju građane po svaku cenu.

Ni hrišćanska zajednica ni potrebe gradjana da normalno i bezbedno žive u svojim stanovima Gradskoj upravi – izgleda - nisu sveti. Čini se da je najbitniji novac, procenat od prodatih stanova i stotinak kvadrata sa lepim pogledom.

{jathumbnail off}
 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu