U policijskoj akciji uhapšen sin kragujevačkog funkcionera - iKragujevac


Vesti

Policija je tokom prethodne noći uhapsila pet lica i odredila im meru zadržavanja do 48 časova zbog sumnje da su počinili razbojništvo.

Kako iKragujevac nezvanično saznaje, jedan od uhapšenih i osumnjičenih za razbojništvo je sin direktora Šumadija sajma i jedan od funkcionera stranke "Zajedno za Šumadiju" Ivica Samailović.

Kragujevačka policija je identifikovala i uhapsila pet osoba za koje se sumnja da su izvršile devet razbojništava i osam teških krađa na području Kragujevca, Topole i Rače.

Prema navodima policije, nakon intenzivnog operativnog rada, uhapšeni su L. S. (18), A. P. (19), A. P. (22), L. M. (19) i M. I. (20) kojima je određena mera zadržavanja do 48 sati.

Sumnja se da su oni, maskirani i uz upućene pretnje, u sportskim kladionicama i drugim lokalima u Kragujevcu, od zaposlenih uzimali novac, kao i da su iz obijenih prodavnica na području Kragujevca, Knića i Rače, uzimali cigarete, konditorske proizvode i drugu robu.

Policija je najavila da će uhapšeni, sutra, uz krivičnu prijavu biti sprovedeni nadležnom tužilaštvu u Kragujevcu.

Podsećamo javnost da je Ivica Samailović bio predmet sukoba između Veroljuba Stevanovića i Policijske uprave u Kragujevcu. Oktobra 2012. godine su predstavljena dva snimka tuče i održana neobično „emotivna“ konferencija za novinare stranke "Zajedno za Šumadiju".

DVA snimka, ili verzije, o tuči ispred jednog kragujevačkog kafića, iz različitih izvora, predstavljena su u oktobru 2012. javnosti. Jedan, koji su novinarima i zvanično predstavili čelnici grada, pojašnjavajući da je reč o snimku gde se vidi kako je od bahatih policajaca premlaćen direktor Šumadija sajma Ivica Samailović. Drugi snimak, koji isto  od oktobra kruži gradom, „govori“, najverovatnije, o dešavanjima posle sukoba gde se čuje rasprava o uzrocima tuče, delimično i pokušaj „smirivanja strasti“ između sukobljenih.

Gradonačelnik Kragujevca Veroljub Stevanović je oktobra 2012. godine a vezano za incident koji se dogodio, na još jednoj konferenciji za novinare, koja je prvi put od početka „nesuglasica“ održana u prostorijama gradske uprave, i posle prikazanog snimka tuče, poručio da će o ovome biti obaveštena i međunarodna javnost....

- Da li su ovo policajci koji tuku Ivicu Samailovića - jesu, da li je ovakva policija potrebna Srbiji - nije. Treba li na ovo da se reaguje - treba, da li treba da se štitimo - treba. E, to je ona samozaštita o kojoj sam ranije govorio - kaže Stevanović.

On je u emotivnom nastupu, osuo žestoke kritike na račun pojedinaca iz policije, nazivajući ih i „zločincima i krvnicima“.

Da li će i ovo biti predmet konferencije za štampu stranke "Zajedno za Šumadiju", ostaje da vidimo ?!

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu