Srejić najavio veću saradnju i efikasnost - iKragujevac


Vesti

Novi načelnik Šumadijskog upravnog okruga, Damjan Srejić, rekao je da je njegovim imenovanjem, Šumadijski okrug otvoren za sve građane koji slobodno mogu da izlože sve probleme. 

On je podsetio da njegove ingerencije nisu male, i najavio da će uraditi sve da život građana bude što bolji.

U svom prvom obraćanju javnosti, od prošlonedeljnog imenovanja, rekao je da se postepeno upoznaje sa radom stručnih službi pri instituciji okruga, i namerava da poveća efikasnost i kontrolu rada inspekcijskih organa.

Najavljeno je uspostavljanje najbliže saradnje sa predsednicima opština. "Do sada takvih susreta nije bilo, ali mi moramo da radimo zajedno, ne zbog nas, nego zbog ljudi koji plaćaju porez, koji rade i koji žive u Šumadiji" rekao je Srejić. Prvi sastanak će biti sa gradonačelnikom Kragujevca Veroljubom Stevanovićem.

Inspekcije koje pripadaju okrugu odgovaraju pojedinim ministarstvima, ali će, kako kaže novi načelnik Srejić, od sada podnositi izveštaje i njemu. U njima će tražiti tačno vreme gde su inspektori bili, koliko su vremena proveli na terenu i kakvi su efekti njihovog rada. Takođe, strogo će biti kontrolisana i upotreba službenih vozila.

Šumadijski okrug nema građevinskog i vodoprivrednog inspektora, dok ima sedam veterinarskih inspektora koji nisu raspoređeni pravilno, jer ih je u Kragujevcu samo dvoje, dok ostali pokrivaju okolne opštine. To će brzo biti promenjeno, najavio je Srejić.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu