Žrtava se sete samo 21. oktobra! [FOTO] - iKragujevac


Vesti

Nemarnost i bezobzirnost lokalnih čelnika i njihovih službi ne pogađaju samo one Kragujevčane koji danas žive u Kragujevcu već i one koji su položili svoje živote braneći ovaj grad od Hitlerove soldateske.

Na fotografijama koje objavljujemo možete videti kakav odnos prema žrtvama Drugog svetskog rata imaju nadležne službe i oni koji vode ovaj grad. Da li je moguće da grad koji je upisan u svim istorijskim čitankama kao onaj čije su đake i stanovnike u jednom danu lišile života nacističke horde zla, svojih žrtava se seti samo na godišnjicu tog strašnog pogroma ?

Zar je Kragujevac u toliko lošem stanju da ne može da izdvoji sredstva na godišnjem nivou koja bi bila dovoljna za održavanje kompletnog Spomen parka “Kragujevački oktobar“ ?

Lepo je što nadležne službe održavaju i uređuju prostor oko spomenika “ V/3 “ ali istu takvu pažnju bi trebalo da poklone i ostalim spomen-obeležjima. Svaka žrtva koja je dala svoj život za ovaj grad zaslužuje da ima dostojno spomen-obeležje tokom cele godine a ne samo 21. oktobra.

{jathumbnail off}

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu