Verka napustilo 11 odbornika! - iKragujevac


Vesti

Nebojša Zdravković , zamenik aktuelnog gradonačelnika Kragujevca Veroljuba Stevanovića istupio je iz vladajuće koalicije. To je danas saopšteno na konferenciji za novinare “Pokret za naš grad - Prof. dr Nebojša Zdravković“ .

Odbornici "Pokreta za naš grad", nekadašnje stranke G17 plus, koja je bila deo vladajuće koalicije u Kragujevcu, napustili su tu političku grupaciju i od danas će delovati kao opozicija u gradskom parlamentu.

Predsednik Upravnog odbora Pokreta Nebojša Zdravković, podneo je ostavku na funkciju zamenika gradonačelnika Kragujevca na kojoj se nalazio od 2008. godine.

Zdravković je kazao da je odluku o uskraćivanju podrške vladajućoj većini na čijem je čelu Veroljub Stevanović, doneo zbog nesprovođenja programa finansijske konsolidacije i sve većih finansijskih problema u kojima se Kragujevac nalazi.

On je dodao da podnošenjem ostavke ne abolira sebe odgovornosti za trenutnu tešku situaciju u gradskoj upravi, kao i da će Pokret biti konstruktiuvna opozicija.

Na pitanje novinara da li je razgovarao sa SNS o formiranju nove skupštinske većine, Zdravković je odgovorio da je pre mesec i po dana bilo zvaničnih razgovora.

Kako je naveo, za taj Pokret u razgovorima sa strankama najvažnija tačka jeste "ozbiljan program kako da se reše ekonomski problemi u gradu".

Uprkos napuštanju koalicije, vladajuća "Zajedno za Šumadiju" i dalje ima većinu u gradskom parlamentu nakon što joj se prošle nedelje, priključila nekada opoziciona Demokratska stranka.

Odluka "Pokreta za naš grad" da napusti vladajuću koaliciju u Kragujevcu jeste zakonita, a "Zajedno za Šumadiju" je ocenjuje kao pogrešnu, mada očekivanu. Ona se neće odraziti na promenu vlasti u gradu i većinu u Skupštini grada Kragujevca.

"Zajedno za Šumadiju" sa svojim koaliconim partnerima će i dalje biti posvećena rešavanju ekonomskih problema i razvoju grada u vremenu nezapamćene ekonomske krize izazvane katastrofalnom politikom Vlade Srbije, navodi se u saopštenju ove političke grupacije.

Odbornička grupa Pokret za naš grad - Prof. dr Nebojša Zdravković oformljena je 25. aprila ove godine izdvajanjem 11 odbornika, članova izvornog G17 Plus, iz redova Odborničke grupe Ujedinjeni regioni Srbije (Zajedno za Šumadiju - G17 Plus).

U lokalnom parlamentu, koji broji 87 odbornika vladajuću koaliciju čine: Zajedno za Šumadiju koja ima 24 odbornika, Demokratska stranka 10, Liberalno demokratska partija 3, Srpski pokret obnove 3, Jedinstvena Srbija - Partija ujedinjenih penzionera Srbije - JS – PUPS 4, samostalni odbornici 2. S druge strane, opoziciju čine sledeće odborničke grupe: Srpska napredna stranka , koja ima 19 odbrnika, Socijalistička partija Srbije 6, Demokratska stranka Srbije 5 odbornika .Odbornička grupa Pokret za naš grad - Prof. dr Nebojša Zdravković ima 11 odbornika.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu