Ulica na atraktivnoj lokaciji u Kragujevcu iz koje bi svako pobegao - iKragujevac


Vesti

Stanovnici Ulice Borivoja Petrovića u Kragujevcu već četiri godine se suočavaju sa velikim komunalnim problemima, koje niko ne rešava.

Ulica koja nosi ime nekadašnjeg gradonačelnika Kragujevca i ne izgleda tako reprezentativno, a atraktivna lokacija preko puta gradskog stadiona “Čika Dača“ i zatvorenog bazena nije dovoljna žiteljima da se pohvale uslovima života na ovoj adresi.

“Nemamo kišnu kanalizaciju, a problem je i sa fekalnom, pošto je predviđena za ovu ulicu, a potom su napravljene okolne zgrade čime je povećan priliv fekalnih voda. Atmosferske padavine se slivaju, ulaze u dvorište i stvaraju vlagu“, objašnjava Stefan Radosavljević.

Za razliku od donjeg dela ulice koji je neasfaltiran, gornji je bio u nešto boljem stanju, ali je nakon radova na infrastrukturi, asfalt nikada nije vraćen u prvobitno stanje. 

Građani ističu da posle svake kiše sami krpe rupe, a uz to, travu na praznoj parceli niko mesecima nije kosio, pa su se pojavile i zmije. Član Gradskog veća za komunalnu privredu Zoran Jovanović istakao je da su kapaciteti fekalne kanalizacije prošireni, ali će kišna morati da sačeka projekat rekonstrukcije ulice. 

“Nekakvi planovi u ovoj godini nisu predvideli nikakve značajnije investicije u tu ulicu, niti njeno proširenje. Planirano je da se vrati u prvobitno stanje, kako bi moglo normalno da se funkcioniše. Borivoje Petrović slovi za čoveka koji je najviše zadužio grad i bio jedan od najboljih gradonačelnika, ali u ekonomiji nema mnogo patetike“, istakao je Jovanović.  

izvor: B92

{jathumbnail off}

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu