Obeležen dan borbe protiv trgovine ljudima u Kragujevcu - iKragujevac


Vesti

Povodom Svetskog dana borbe protiv trgovine ljudima Crveni krst i Odeljenje za ilegalne migracije i trgovinu ljudima PU Kragujevac, organizovali su okrugli sto na ovu temu.

Cilj ovogodišnje kampanje nosi naziv "Dajte nadu" sa porukom da se ljudi širom sveta ohrabre i izraze solidarnost sa žrtvama.

Za 10 godina na našem području bilo je 19 slučajeva trgovine ljudima, za koje su podnete krivične prijave. Ovi slučajevi nisu vezani za eksploataciju već žrtve trgovine ljudima potiču sa naših područja.

Povodom Svetskog dana borbe protiv trgovine ljudima najviše je bilo reči o merama opreza, na taj način će volonteri crvenog krsta biti bolje upoznati a tokom leta će imati i dodatne edukacije.

Žrtva trgovine ljudima može da postane svako kroz razne oblike vrbovanja, putem oglašavanja, dobro plaćenih poslova, drustvenih mreža.

Mere opreza trebaju biti na najvišem nivou, oglasi za rad u sredstvima informisanja podležu proveri nadležnih sluzbi, sumnjivi oglasi nalaze se svuda, od zidova, bandera, poštanskih sandučića do žute stampe i interneta, javljanje na te brojeve je veoma rizično.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu