Verko nudi DS-u mesta zamenika i pomoćnika gradonačelnika! - iKragujevac


Vesti

Kragujevačka vlast Veroljuba Stevanovića DS-u nudi mesta zamenika i pomoćnika gradonačelnika, pozicije koje je zauzimao DSS, pa čak i neke „svoje“ funkcije.

Posle najavljenog prekomponovanja lokalne vlasti u Kragujevcu, najbliži partneri stranke gradonačelnika Veroljuba Stevanovića (Zajedno za Šumadiju), poput DSS, napuštaju pozicije ili ne učestvuju u donošenju odluka u lokalnoj samoupravi.

Tvrdnje čelnika ovdašnjih demokrata da je grad pred kolapsom - zbog lošeg rada aktuelne vlasti i najave da su spremni da pomognu u smeni te garniture, vise na tankoj žici.

Podeljeni odbor DS je preksinoć, iza zatvorenih vrata, odlučio da konačnu odluku donese centrala u Beogradu. A, oni su, kako nezvanično saznajemo, već izdali direktivu da se sarađuje sa još aktuelnim predstavnicima URS u centru Šumadije.

Čelnik ovdašnjeg DS, Dušan Obradović, dobio je zadatak da danas od partijskih kolega „traži razumevanje“, jer su u „pitanju viši ciljevi“. Kako nezvanično saznajemo, vlast Veroljuba Stevanovića im nudi mesta zamenika i pomoćnika gradonačelnika, pozicije koje je zauzimao DSS (dva mesta u Gradskom veću), pa čak i neke „svoje“ pozicije, koje su zauzimali članovi izvornog G17 plus.

Naprednjaci se ne oglašavaju, a nezvanično tvrde da će teška političko-ekonomska situacija u gradu brzo morati da se rešava, „kako ne bi trpeli svi građani Kragujevca“.

izvor: Večernje Novosti

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu