KG: DS još pregovara sa ZZŠ i SNS - iKragujevac


Vesti

S predstavnicima Zajedno za Šumadiju i SNS svakoga dana pregovaramo o jednoj ili dve oblasti koje se tiču promene vlasti u Kragujevcu, kaže Dušan Obradović (DS).

Predsednik Gradskog odbora DS u Kragujevcu Dušan Obradović rekao je danas da se svakoga dana sa predstavnicima Zajedno za Šumadiju i SNS pregovara o jednoj do dve oblasti koje se tiču promene vlasti u tom gradu.

"Svakoga dana pregovaramo o jednoj ili dve oblasti. Trenutno se razgovara o socijalnim pitanjima, obrazovanju, budžetu i komunalnim pitanjima što nam je i najvažnije, a uskoro će na dnevni red doći poljoprivreda, kultura, sport...", rekao je Obradović Tanjugu.

On je precizirao da je još rano govoriti o postizanju konačnog dogovora, između ostalog i zbog godišnjih odmora.

Predsedništvo DS donelo je sinoć odluku da se Gradski odbor DS u Kragujevcu ovlasti za nastavak pregovora o formiranju lokalnih vlasti u tom gradu.

Predstavnici Gradskog odbora DS započeli su u utorak razgovore sa predstavnicima Zajedno za Šumadiju i SNS-om o formiranju buduće većine u Skupštini Kragujevca.

Odbornička grupa SNS u Skupštini grada Kragujevca pokrenula je prošle sedmice inicijativu za smenu aktuelne gradske vlasti, a kao razloge navela da Kragujevac ima brojne probleme koje vlast ne rešava, a SNS ima snage i volje da se uhvati u koštac sa tim problemima.

U Zajedno za Šumadiju potvrđuju da su spremni za, kako kažu, strateško partnerstvo sa demokratama, kao i da će prihvatiti sve dobre ideje, koje mogu da doprinesu boljitku građana.

U ZZŠ iskreno veruju da će taj posao biti obavljen sa uspehom i da će "osvedočeno i prirodno partnerstvo ZZŠ i DS biti uspostavljeno, odnosno nastavljeno", rekao je ranije predsednik Gradskog odbora ZZŠ Saša Milenić.

"Ovo što mi razgovaramo sa DS-om nije počelo juče i nije inicirano nekom navodnom inicijativom SNS-a, o kojoj inače nema nikakvog traga u parlamentarnoj proceduri. Razgovori sa demokratama traju mesecima, ovo je samo početak finalizacije dugotrajnih razgovora o neophodnosti vraćanja Srbije svojim demokratskim postulatima", istakao je on.

Prema njegovim rečima, skupštinska većina je stabilna.

Kragujevačka Skupština ima ukupno 87 odbornika. Vlast u gradu ima URS sa 24 odbornika, uz podršku DSS sa pet , kao i LDP i SPO sa šest odbornika. Podršku im daje i 11 odbornika koji su nedavno izašli iz URS-a i formirali novu odborničku grupu "Pokret za naš grad Nebojša Zdravković", koji je i zamenik gradonačelnika i do nedavno prvi čovek G17 plus u Kragujevcu.

U Skupštini Kragujevca ima i šest samostalnih odbornika - po dva iz JS i PUPS, koji podržavaju Veroljuba Stevanovića, kao i dva nezavisna odbornika.

U opoziciji su SNS sa 19 odbornika, SPS sa šest, DS ima 10 odbornika. 

izvor: tanjug

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu