Autosaobraćaj Kragujevac u raljama mafije - iKragujevac


Vesti

Radnici „Autosaobraćaja“ zaključali su danas upravnu zgradu ovog preduzeća kako bi, prema njihovim rečima  "sprečili direktora da dejstvuje protiv interesa firme“. Direktor Miroslav Petrović i predsednik Nadzornog odbora Vladimir Dženopoljac bili su prinuđeni da podnesu ostavke.

Oni će otići iz Autosaobraćaja a iza njih će ostati pitanje kako je preduzeće dovedeno u ovakvu bezizlaznu situaciju?

Njihov kratkoročni angažman na čelu preduzeća nije dao rezultate koje su radnici očekivali.
Nakon njihovog odlaska građani koji više godina nemaju kvalitetan prevoz, a koji se podrazumeva u svim gradovima veličine Kragujevca s pravom postavljaju pitanje:

  1. Ko je kriv za katastrofalno stanje u Autosaobraćaju Kragujevac?
  2. Ko je odgovoran što je preduzeće praktično ostalo bez autobusa i hoće li neko za to da odgovara?
  3. Zašto odlazeće rukovodstvo nije imalo pristup dokumentaciji a vezano za poslovanje firme u prethodnom periodu?
  4. Zašto je regionalni lider u prevozu postao bolesnik koji preživljava zahvaljujući državnoj infuziji?
  5. Da li je gradsko veće Grada Kragujevca, koje nekim svojim odlukama i dovelo do ovakvog stanja, amnestirano od odgovornosti ustupanjem 24 odsto svojih akcija državi?
  6. Ko trenutno upravlja Autosaobraćajem, deo radnika sumnjive prošlosti, Samostalni sindikat odnosno njihovi lideri ili (ne)formalni centri moći iz lokalne samouprave koji su preduzeće i uništili?
  7. Ko je stopirao realizaciju ugovora sa preduzećem „Autoprevoz Janjušević“ iz Priboja i kome je to bilo u interesu,ako znamo da je hteo da preuzme preostale radnike i uzme u zakup stanice i sve poslovne objekte kragujevačkog "Autosaobraćaja" na godinu dana, dok se ne reši status tog preduzeća.
  8. Da li je sve ovo uvod u nove blokade puteva?

Njihov predstavnik, Srđan Ilić, kaže da su radnici nekoliko dana sa Petrovićem „radili na prepravci ugovora da bi bio prihvatljiv za zaposlene“.

Međutim, direktor je danas potpisao drugačiji ugovor i to bez odobrenja Nadzornog odbora. Taj čin povukao je ostavku predsednika Nadzornog odbora, a radnike primorao da promene katanac na firmi.

Odgovore na ova pitanja daće vreme, mada je očigledno da ćemo odgovore pre dobiti od tužilaštva. Nadamo se da ti odgovori neće stići prekasno a to izgleda trenutno kao najlogičniji odgovor.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu