KG: Za nedelju dana Verko odlazi! - iKragujevac


Vesti

Predsednik Izvršnog odbora SNS Radomir Nikolić izjavio da je SNS u Kragujevcu počela razgovore sa potencijalnim koalicinom partnerima o smenjivanju vlasti.

"Situacija u Kragujevcu je teška, s obzirom na finansijsku krizu, manjak u budzetu i teškoće u poslovanju javnih preduzeća", kazao je Nikolić agenciji Beta.

On je rekao da će "sve biti jasno za nedelju dana".

"Spremni smo da pokrenemo ozbljne mere za rekonstrukciju javnih preduzeća i izlazak iz krize pošto aktuelna vlast nema rešenje i ne pokazuje volju da nešto preduzme", rekao je Nikolić.

Odbornička grupa SNS-a u Skupštini Grada Kragujevca saopštila je juče da pokreće inicijativu za smenjivanje lokalne vlasti koja je "nakon gubitka legtimiteta na martovskim izborima... svakodnevnim štrajkovima i katastrofalnom situacijom u svim javnim preduzećima pokazuje da nije sposobna da upravlja gradom".

Kako se navodi, SNS-u nije ostavljen drugi izbor već da sa koalicionim partnerima nakon obavljenih konsultacija formira novu većinu i pokuša da spase grad od bankrota.

Najavljeno je da će smenjivanje gradske vlasti i gradonačelnika Veroljuba Stevanovića biti po hitnom postupku na dnevnom redu Skupštine grada.

Za odborničku većinu u Skupštini grada potrebna su 44 mesta, a odbornicka grupa SNS ima 20 odbornika koji su u opoziciji.

Većinu u gradskoj skupštini sada predvodi stranka Zajedno za Šumadiju u koaliciji sa Preokretom (LDP-SPO), D S S i odobrničkom grupom Pokret za naš grad.
 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu