Katastrofalno stanje u Prvoj tehničkoj školi u Kragujevcu [FOTO] - iKragujevac


Vesti

Prva tehnička škola u Kragujevcu nalazi se u katastrofalnom stanju, nema dovoljno stolica, zidovi su obijeni, kabineti prokišnjavaju, a toalet je bez vode.

U učionicama nedostaju stolice, a pod je uništen

Grupa zabrinutih roditelja učenika ove obrazovne institucije, osnovane pre 73 godine, obratila se javnosti ukazujući na to da je škola u užasnom stanju, čemu je, prema njihovoj tvrdnji, kumovala direktorka Biljana Šipovac.

Zidovi u školi su razbijeni i išarani

- U učionicama nema dovoljno stolica, obijeni su zidovi, podovi su uništeni, umivaonici su bez lavaboa, u toaletima nema kazančića ni vode! Katastrofalno stanje je rezultat lošeg rada direktorke koja je pre četiri godine postavljena ne po stručnim kvalitetima, već isključivo po stranačkim. Da li treba da dozvolimo da ova škola propadne potpuno, odnosno da li nas je stid što u ovakvim uslovima uči oko 1.600 đaka, i to u vreme kad se svi u Srbiji zaklinju da hoće da usvajaju evropske standarde - navodi se u pismu koje su uputili zabrinuti Kragujevčani.

U toaletu nema vodokotlića, a ni vode za pranje ruku

Prozvana direktorka, Biljana Šipovac, ne negira da problemi postoje, ali ističe da su joj ruke vezane.

- Materijalno-tehničko održavanje škole finansira lokalna samouprava. Dakle, zavisimo od Grada Kragujevca, a davanja su veoma mala. Moje je da uočim problem, predložim rešenje, a onda čekamo novac od Grada. Mi smo skupa škola za održavanje zbog specifičnih stručnih obrazovnih profila, poput hemijskog odseka ili elektroodseka, pa treba nabavljati i repromaterijal i održavati školu u ispravnom stanju. Snalazimo se i preko donatora, a lani nam je odobren međunarodni projekat od 110.000 evra za obnovu stolarije u školi. Svetska banka kao finansijer projekat još nije realizovala - pravda se Biljana Šipovac.

izvor/foto: kurir.rs

{jathumbnail off}

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu