Sajam obrazovanja u Kragujevcu - iKragujevac


Vesti

Na kragujevačkom Šumadijasajmu danas je otvoren Sajam obrazovanja 2014, osmi po redu. Sajam obrazovanja je pored ostalog, prilika da se deca i njihovi roditelji pre upisnih rokova upoznaju sa programima rada osnovnih i srednjih škola i fakulteta Univerziteta u Kragujevcu. 

Sajam je otvorio član GV za obrazovanje, kulture i informisanje Dragoslav Milošević.

Sajam obrazovanja nije samo sajam informisanja, već skup svih subjekata u obrazovanju grada da zajednički pokažemo šta smo uradili u proteklih godinu dana, kao i pokazatelj ozbiljnosti lokalne samouprave da unapredi i utiče na kvalitet obrazovanja- kaže Dragoslav Milošević.

On se zahvalio svim školama i fakultetima koje su uzele učešće na sajmu, i naveo da je pored reformi u ekonomiji neophodno pokrenuti i reforme u obrazovanju jer ono predstvalja budućnost generacija.

S obzirom na to da je na čelu Ministarstva prosvete novi tim, a da nam obrazovanje daje loše rezultate, ja se nadam da će oni to realno sagledati i raditi na unapređenju obrazovanja, a lokalna samouprava ima snage da da svoj doprinos u ovom važnom poslu, ističe Milošević.

Na štandovima škola pored informacija o obrazovnim profilima i nastavnim programom, posetioci u zavisnosti od profila škole mogu videti i mnogobrojne radove učenika: fotografije, predmete od drveta, umetničke radove, tehnička dostignuća.

Pokrovitelj Sajma obrazovanja 2014 koji je otvoren danas i sutra je grad Kragujevac, a prijatelj je Fiat Automobili Srbija.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu