U kineskom JAK-u grupa Zastavinih stručnjaka - iKragujevac


Vesti

Grupa Zastavinih stručnjaka otputovala je u Kinu, gde će sa tamošnjim kolegama, do 30. aprila raditi na potpisivanju ugovora o poslovno-tehničkoj saradnji između kragujevačke fabrike Zastava kamioni i kineske kompanije JAK.

Ugovor o poslovno-tehničkoj saradnji kompanije JAK i fabrike Zastava kamioni, prema nedavnom dogovoru, biće realizovan u tri faze. Prva faza predviđa sklapanje jednog modela kineskog teretnog vozila, najverovatnije lakog kamiona N75 nosivosti do 4,5 tona, u Kragujevcu.

U drugoj fazi u Zastavi bi se uz učešće pojedinih domaćih dobavljača, sklapala i druga vozila kineskog proizvođača, a uspešna realizacije prve dve faze, treba da, omogući stvaranje uslova za formiranje zajedničke kompanije za proizvodnju teretnih i terenskih vozila, sa sedištem u Kragujevcu.

Predviđeno je da se kineska vozila, u koja se ugrađuju motori koji zadovoljavaju evropske ekološke standarde, proizvedena u Zastavi ponude tržištima severne Afrike, Bliskog istoka, zemljama CEFTA sporazuma i Evropske unije.

Sklapanje pilot serije kineskih lakih kamiona u Kragujevcu trebalo bi da počne u junu, dok bi masovna montaža mogla da startuje 2. oktobra.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu