Urušava se krov bioskopa “Radnički dom” u Kragujevcu - iKragujevac


Vesti

Krov bioskopa “Radnički dom” u Kragujevcu, jednog od najstarijih u Šumadiji, urušava se i predstavlja opasnost za prolaznike, a nadležni kažu da ne mogu ništa da učine, jer je reč o objektu za koji je podnet zahtev za povraćaj imovine.

 

- Objekat u kome je bioskop je u lošem stanju i pokušaćemo da nešto uradimo da ne ugrožava bezbednost gradjana - rekla je pomoćnica gradonačelnika Kragujevca za zaštitu kulturne baštine Slavica Đorđević.

Objašnjavajući da se bioskop nalazi u okviru starog gradskog jezgra, Đorđevićeva je rekla “da objekat nema poseban sistem zaštite, nema nijednu kategorizaciju, što znači da nije spomenik kulture”.

- Objekat je u procesu restitucije i očekujemo da će se taj problem uskoro rešiti - rekla je Đorđevićeva i dodala da tim bioskopom gazduje Dom omladine.

Portparol Doma omladine Vladimir Paunović je podsetio da je bioskop “Radnički dom” otvoren pre Drugog svetskog rata, u objektu koji je sazidan 1895. godine i da Dom omladine njime gazduje od 2006. godine.

- Objekat je “na stend baju” zbog nerešenih imovinskih odnosa. Obavestili smo inspekcije da objekat može da ugrozi prolaznike i okolinu i nadamo se da će se to rešiti - rekao je Paunović.

izvor:Tanjug

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu