Uhapšena bivša načelnica Poreskog odeljenja u Kragujevcu - iKragujevac


Vesti

Kragujevačka policija uhapsila tri osobe zbog osnovane sumnje da su izvršili krivično delo zloupotrebe službenog položaja, saopšteno je danas.

Uhapšeni su M. J. S. (58), bivšu načelnicu Poreskog odeljenja Gradske uprave za budžet i poreske prihode u Kragujevcu, kao i M. K. (40) i D. S. (61), direktore u preduzeću ''Trgovina 22'' AD iz Kragujevca (ranije preduzeće ''22. decembar''), zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo zloupotreba službenog položaja.

Postoje osnovi sumnje da je M. J. S., u periodu od 2008. do 2013. godine, u svojstvu načelnika Poreskog odeljenja, preduzeću ''Trgovina 22'' AD donosila rešenja o naknadi za korišćenje građevinskog zemljišta sa umanjenim iznosima obaveza, iako je znala da su direktori M. K. i D. S. Poreskom odeljenju dostavljali lažne podatke o delatnosti navedenog preduzeća.

Na taj način preduzeće ''Trgovina 22'' AD pribavilo je protivpravnu imovinsku korist u iznosu od oko 27.200.000 dinara, za koliko je oštećen budžet grada Kragujevca.

Svi uhapšeni su, uz krivičnu prijavu, sprovedeni Višem javnom tužiocu u Kragujevcu.

Policijski službenici Policijske uprave Kragujevac nastaviće provere u vezi pravilnosti obračuna obaveza privrednih društava prema Gradskoj upravi za budžet i poreske prihode, navedeno je u saopštenju. 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu