Povezivanje javnog i privatnog sektora - iKragujevac


Vesti

Na Beogradskom sajmu danas je otvoren 12. Medjunarodni sajam preduzetništva Biznis baza i 5. Sajam lokalnih samouprava, na kojima se predstavlja i grad Kragujevac.

Ove godine dva sajma se održavaju zajedno pod istim motom «Poveži se» čiji je cilj da se predstavljanjem lokalnih samouprava i njihovim povezivanjem sa privrednicima stvore kvalitetniji uslovi za razvoj i lokalnih zajednica i privatnog preduzetništva.

«Objedinjavanjem ova dva sajma, Ministarstvo regionalnog razvoja i lokalne samouprave želelo je da poveže lokalne samouprave i realan sektor, kako bi se napravili novi koraci u razvoju opština i preduzeća. Sajam lokalne samouprave pruža mogućnost da se u prisustvu većine lokalnih samouprava u Srbiji i državnih organa pokrenu pitanja, daju odgovori i pronađu načini da se reše problemi koji se tiču sistema po kome funkcinošu lokalne samouprave, jer je nam je cilj da one postanu efikasan servis građanima i privredi, rekao je ministar Igor Mirović koji je svečano otvorio sajam.

Svoje proizvode i usluge predstavlja preko 300 domaćih i stranih malih privrednika i preduzetnika kao i veliki sistemi i javni sektor, a više od 100 opština i gradova Srbije predstavlja svoje planove, potrebe, aktivnosti, potencijale i resurse.

Na sajmu preduzetništva Biznis baza i lokalnih samouprava, Grad Kragujevac ove godine nastupa tematski. Pored lokalne samouprave i Biznis inovacionog centra na štandu grada Kragujevca predstavljaju se i firme koje se bave starim zanatima.

«Iako već prepoznatljiv po Fijatu, Grad Kragujevac je prisutan na sajmu kako bi uspostavio nove kontakte sa budućim investitorima, malim i srednjim preduzećima ali i da ponudi atraktivne infrastrukturno uređene lokacije za ulaganje u grad Kragujevac - grad budućnosti, rekao je Predrag DŽajević, član GV za regionalni razvoj, lokalnu samoupravu i saradnju sa Vladom Srbije, koji je prisustvovao svečanom otvaranju sajma u Beogradu. Imajući u vidu opredeljenje grada Kragujevca o partnerstvu javnog i privatnog sektora, a u cilju novih investicionih ulaganja, lokalna samouprava predstaviće i «Vodič za investicije» u kome se opisane lokacije Podzemne garaže, Gradskog sajmišta, Autobuske stanice, Kamionskog terminala, Zabavnog parka, Studentskog kampusa, Industrijske zone, Centra za reciklažu kao i ekskluzivne komercijalne lokacije. Javnu prezentaciju ovih lokacija, kao i odluke kojima se pravno regulišu koraci potencijalnih investitora, grad Kragujevac imaće sutra na svom štandu Hale 1 Beogradskog sajma.

Inače, organizatori dva sajma su Nacionalna agencija za regionalni razvoj sa svojom mrežom regionalnih agencija, Stalna konferencija gradova i opština, grad Beograd, pod pokroviteljstvom Ministarstva regionalnog razvoja i lokalne samouprave.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu