Italijanski privrednici zainteresovani za saradnju sa Kragujevcom - iKragujevac


Vesti

Na inicijativu Asocijacije italijanskih privrednika Konfindustrija Srbija koja okuplja preko 100 kompanija među kojima većinu čine one sa italijanskim kapitalom, u zgradi Grada održan je radni sastanak sa predstavnicima grada Kragujevca i privrednicima.

-Grad Kragujevac je svakako vrlo interesantan italijanskim privrednicima koji ovde imaju neku vrstu garancije koja se ogleda u prisustvu Fijata u vašem gradu. Svakako se moraju razmotriti i druge mogućnosti i potencijal za saradnju. Konfindustrija je udruženje privrednika koje u Italiji predstavlja preko 150 000 firmi i 5 miliona zaposlenih i znamo da je ovde u Srbiji već značajno prisustvo italijanskih firmi i privrednika, i ono što ćemo mi raditi je pomoć da se bolje snalaze na ovoj teritoriji, s toga sam uveren da će današnji sastanak dovesti do vrlo dobrih rezultata.

Naš cilj je da olakšamo dolazak i da pratimo italijanske firme koje su zainteresovane da otpočnu poslovanje u Kragujevcu,ali pomažemo i firmama koje su ovde već prisutne te im pružamo mogućnost da se međusobmo umreže i komuniciraju na lakši našin sa lokalnim institucijama - kaže Erik Kosuta, predsednik Konfindustrije Srbije.

Erik Kosuta ističe i da duh italijanske privrede čine upravo mala i srednja preduzeća, koja su, po njegovom mišljenju fleksibilnija i lakše prilagodljiva različitim tržištima. Ono što je prvi znak dobrodošlice za strane investitore koji dolaze u jedan grad je povoljan poslovni ambijent, ali svakako su i za italijanske privrednike veoma značajni i poslovni sporazumi koje je Srbija potpisala sa Rusijom i Turskom.

Od saradnje sa Konfindustrijom očekujemo dobrobiti koje će biti kako za privredu grada Kragujevca, tako i za privrednike iz Italije. Saradnja između privrede grada Kragujevca i Italije ima dugu tradiciju koja traje preko šest decenija, i potvrda te dobre saradnje jeste realizacija projekta Fijat u gradu Kragujevcu. Naravno da očekujemo dolazak novih italijanskih investitora u grad Kragujevac kao i sagledavanje mogućnosti za izvoz naših proizvoda na italijansko tržište. Možemo slobodno da kažemo i da se ponosimo time da je grad Kragujevac verovatno «najveći italijanski grad» u Srbiji, upravo zbog broja Italijana koji su prisutni u našem gradu u ovom trenutku - kaže Dalibor Jekić, član Gradskog veća za privredu i privatno preduzetništvo.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu