Mlade generacije - Da li ste saglasni sa istraživanjem? - iKragujevac


Svaštara

Nove generacije uvek nailaze na nerazumevanje starijih, koji mlade optužuju da su bezobrazni, bahati, lenji, nevaspitani. Ni milenijalci, generacije rođene nakon 1980. godine, nisu izbegli negativno etiketiranje. Kakvi su zaista, pokazuje američko istraživanje u kom je učestvovalo 4.000 ispitanika starosti od 18 do 34 godine.

POSAO
Oko 57 procenata smatra da ima dobru ravnotežu između posla i privatnog života. Čak 80 odsto misli da ne treba da odgovara na mejlove uveče i vikendom, a gotovo svaki treći planira da osnuje sopstvenu kompaniju jednog dana. Nisu materijalisti, pa se 75 procenata slaže da je osećaj da ono što rade ima smisla važniji od plate, a više od 60 odsto njih kaže da radije rade za firmu koja pokazuje društvenu odgovornost. Nisu lenji, već vole fleksibilno radno vreme i da sami organizuju obaveze.

LjUBAV
Mada važe za generaciju koja i ljubav traži u virtuelnom svetu, nije baš tako. Skoro 60 odsto ispitanika reklo je da najviše voli da partnera pronađe preko prijatelja ili zajedničkih interesovanja. Kod partnera traže pre svega pouzdanost, odanost, duhovitost, osećaj za romantiku, dakle vrednosti koje su oduvek na ceni. Veruju da je seks bolji ako ima ljubavi, ne smatraju da je prevara u redu, a za 42 odsto brak je izuzetno važna institucija. Naširoko se priča o nevaspitanju novih generacija koje veze prekidaju mejlom i SMS-om, ali u ovom istraživanju, 90 odsto ispitanika je reklo da je najefikasniji način da se odnos prekine - uživo.

OSTALO
Svaki drugi ispitanik kuva četiri puta nedeljno, trećinu svojih prihoda troše na namirnice, 87 odsto njih vežba više od jednom nedeljno, a tek svaki četvrti ne proverava društvene mreže više puta dnevno.


Izvor: Večernje novosti
 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu