Najlepša grčka ostrva - iKragujevac


Svaštara

Grčka ostrva su pravi raj na zemlji. Prelepa su i mirna, a možete se i sjajno zabaviti. Bilo da Vas privlače peščane plaže ili ekskluzivni klubovi, grčka ostrva će Vas sigurno mamiti da spakujete kofere i bar jednom posetite neku od ovih fascinantnih destinacija.

 

Sam pomen grčkih ostrva asocira na slan vazduh i vetar, sunce, pesak i predivno more. Ova ostrva nude „beg“ u beskrajnu zabavu na suncu. Zamislite opuštanje na sunčanoj, peščanoj plaži ili ronjenje i „razgledanje“ bogatog podvodnog sveta. Za one koji još uvek nisu posetili ova magična mesta, u nastavku pročitajte više o najpoznatijim grčkim ostrvima i tome kakav provod možete očekivati na njima.

EGINA– ovo ostrvo se nalazi blizu Atina i verovatno je popularno među lokalnim stanovništvom koje odlazi tamo na odmor na kraju stresne nedelje. Ovo ostrvo je trouglastog oblika i kada stignete tamo prvo ćete videti ogromnu luku načičkanu ribarskim čamcima kao i ekskluzivnim jahtama, ali i fantastičnu obalu. Turisti koji su posetili Eginu kažu da su najveće znamenitosti koje vredi posetiti hram Afaje i Crkva Sv. Nektarija Eginskog. Ostrvo ima bogatu i zanimljivu istoriju. Postoje praistorijske iskopine koje dokazuju da je ovo mesto bilo naseljeno od davnina.

SKIATOS – nalazi se u Egejskom moru i pripada Sporadskim ostrvima. Zanimljiva činjenica je da se na ostrvu nalazi 70 različitih plaža koje uključuju sve vrste zabava pod suncem. Među njima ima i nudističkih plaža. Ovo mirno ostrvo bogato zelenilom postaje življe tokom jula i avgusta. Zlatni pesak i primamljivo more privlače ljude iz svih delova sveta. Glavni grad Skiatos je pun ljudi i ima uzbudljiv noćni život, kao i fri-šopove, što će svakako privući kupoholičare.

SANTORINI – Santorini pripada Kikladima i nastalo je vulkanskom erupcijom. Spada u vulkanska ostrva i poznato je i pod imenom Tira. Sa Santorinija se pruža spektakularan pogled, što će od svakoga napraviti strastvenog fotografa. Ovo ostrvo je savršeno ako ste planirali odmor na plaži uz neke dodatne aktivnosti. Romantični zalasci sunca i buran noćni život će privući mnoge turiste.

ANDROS – Andros se nalazi u severnom delu Kiklada. Takođe je popularno među lokalnim stanovništvom kao idealno mesto za odmor preko vikenda. Zelene doline i brda privlače mnoge ljude koji vole planinarenje. Zato je ovo ostrvo odlično za one koji vole duge šetnje i ruralne sredine, iako ima nešto manje plaža nego ostala ostrva.

KRIT – najveće grčko ostrvo i peto po veličini u Sredozemnom moru. Iako je poznato po gužvama jer je centar mnogih firmi i njihovih aktivnosti, ovo je svakako mesto na kom ćete dobiti ten na kom će Vam svako pozavideti. Ovo fantastično ostrvo ima mnogo toga da ponudi strastvenim turistima. Usamljene peščane plaže, sela sa tradicionalnom kuhinjom i još mnoštvo mesta koja vredi posetiti čini Krit jednom od najatraktivnijih turističkih destinacija.

KRF – takođe jedno od omiljenih grčkih ostrva kada je u pitanju turistička potražnja, nalazi se u Jonskom moru. Ovo ostrvo je poznato po svojoj muzici. Rezak zvuk gitare i izvrsni pevači pridodaju još veselosti atmosferi ovog ostrva. Ako ste rešili da posetite Krf, spremite se za mnogo sunca, peska, vodenih sportova i sličnih aktivnosti koje ćete na ovom ostrvu naći u obilju.

MIKONOS
Mikonos se visoko kotira na listi najtraženijih turističkih destinacija na svetu. Ovo ostrvo je poznato po svojim prirodnim lepotama, ali i burnom noćnom životu. Nalazi se u središtu Kiklada. Nekada je Mikonos bio kontroverzno mesto, jer je na njemu živelo više naroda koji su pripadali različitim kulturama, ali danas se pretvorilo u kosmopolitsko mesto koje nudi uzbudljiv odmor. Nije ni čudo što je Mikonos poznat kao jedno od mesta sa najboljim noćnim životom na Mediteranu. Ako volite žurke koliko i prirodu, ovo je definitivno savršeno mesto za odmor za Vas.

NAKSOS –nalazi se u Egejskom moru i jedno je od najvećih kikladskih ostrva. Živopisni predeli i peščane plaže privlače mnoge turiste. Kristalno čista voda i drevni gradovi na ovom ostrvu, zajedno sa sportskim aktivnostima poput jedrenja čine zabavu kompletnom.

PAROS – leži u srcu Egejskog mora. Ovo ostrvo je najpoznatije po tome po svom belom mermeru. Ovo ostrvo je praktično okruženo plažama sa svake strane. Peščane plaže i šljunkovite staze daju dodatni šarm ovom ostrvu. Paros nije toliko poznata destinacija, uprkos svojim lepotama i mirnoj atmosferi. Ovo je jedno od nekoliko ostrva u koje je dosta uloženo kako bi se plaže održale čistim.

ANGISTIRI – ovo ostrvce pripada Saronskom arhipelagu. Do njega se lako stiže čamcem, koji se često naziva i „vodeni taksi“. Angistri je perfektno mesto za odmor ako želite mir i tišinu. Ako ste planirali da se samo odmarate i izležavate i sunčate na bisernom pesku, onda je ovo mesto idealno za Vas jer nema „ludi“ noćni život niti nudi neke druge aktivnosti.

Ovde su pobrojana samo neka od mnogobrojnih grčkih ostrva koja će Vas potpuno osvojiti i učiniti da se osećate kao da ste u drugoj, lepšoj dimenziji. Ništa se ne može porediti sa lepotom grčkih ostrva!

Više informacija o ponudama za odmor na nekom od ovih ostrva možete pronaći na sajtu  Odmor plus.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu