Loše raspoloženje se može popraviti, evo i kako - iKragujevac


Svaštara

Brojni su razlozi zbog kojih ste loše raspoloženi. Bilo da je to veza sa partnerom, finansijski problem, problem sa zdravljem, sve to utiče na vašu psihu.

Srećom postoji nekoliko stvari koje ipak možete da promenite i popravite raspoloženje uzimajući u obzir uzrok.

Ne jedete dovoljno voća i povrća
Ljudi koji dvevno unesu oko 80 grama voća i povrća, osećaju se dobro.

Sunce vas danas “nije videlo”
Ceo dan ste u kući ili na poslu? Nizak nivo vitamina D (dobijamo ga od Sunca) takođe može da bude jedan od uzroka depresije. Prošetajte i biće vam bolje.

Dehidrirali ste
Ako ste neraspoloženi ili osećate umor, dobro je da popijete malo vode. Ženama se preporučuje da 2.7 litara vode popiju dnevno, a muškarcima čak i litar više. I naravno, ovo uključuje i ostale vrste tečnosti poput čaja, kafe, sokova.

Previše radite
Radoholičari ne samo da nisu u fizičkoj formi, već i mentalno. Razumljivo je da radite više jer takav je priroda vašeg posla, pa ste ograničeni rokovima, ali dajte sebi i malo oduška. Probajte da više spavate, meditirate, i imajte na umu da bi to trebalo da stavite među prioritete.

Mnogo vremena provodite na Fejsbuku

Što više vremena provodite na društvenim mrežama, to će vam raspoloženje biti lošije. To je zbog toga što je Fejsbuk “gubljenje vremena”. Probajte da više vremena provodite sa ljudima koji vas stvarno okružuju - tu su, pored vas.

Razvlačite se
Ispravite leđa i sedite lepo, kao što vam je mama govorila. Dobar stav, poza, utiče i na bolje raspoloženje.

Ne smejete se dovoljno
Čak i maleni osmeh može da učini čuda. Pročitajte nešto smešno, ili se samo nasmešite.

Umorni ste
Nije tajna da pospanost utiče na vaše raspoloženje. Postoji povezanost između neispavanosti i povećanog nivoa stresa. Generalan je stav, da je odraslima potrebno između 7 i 9 sati sna, dok je deci i tinejdžerima potrebno i više.

Dugo niste bili na izletu u prirodi
Izlet u prirodi će vam svakako pomoći da se osećate bolje. Možete i da vozite bicikl, ili da “izigravate” alpinistu, da surfujete...Sve će to pomoći da se osećate srećnije, a i da budete zdraviji.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu