Amerikanac prodaje ovaj jugo, cena već prešla 4.000 dolara! - iKragujevac


Svaštara

Poput duha iz daleke prošlosti, na e-bayu je iskrsao oglas za prodaju izvrsno očuvanog primerka nekadašnjeg ponosa jugoslavenske auto-industrije - "juga".

Američki vlasnik iz savezne države Kalifornije ponudio je na prodaju model GV, preostalog iz kratkotrajnog američkog uvoza, kada je nekoliko hiljada primeraka ovog kultnog automobila našlo svoj put do američkog tržišta.

Jugo nije uspeo ni da osvoji ni oduševi američke kupce, osim svojom cenom - čak hiljadu dolara nižom od sledećeg najjeftinijeg novog automobila - ali zato je postao izvor popularnih šala na svoj račun, pa su ga tada vozači prozvali ‘Yugo - he doesn’t’ (Ti ideš - on ne ide).

Kako je naveo prodavac, privatni vlasnik, jugo GV iz 1986. godine u neverovatno je dobrom stanju, limarija je gotovo netaknuta, motor i prenos su mehanički ispravni, a i unutrašnjost je izrazito dobro očuvana.

‘Idealan je kao filmski auto, promotivno vozilo, a i odličan je kolekcionarski primerak za osobe koje vole neobične i retke stvari,’ napisao je vlasnik vozila na e-bayu.
I dok je originalna prodajna cena Yuga bila 3.990 dolara za novo vozilo, cena ovog primerka na aukciji je dosegla čak 4.356 dolara.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu