SRAMOTA! Ova kragujevačka ulica pretvorena u deponiju (FOTO) - iKragujevac


Sreski špijun

Gradska Čistoća je u ovom delu grada uklonila kontejnere početkom godine, a domaćinstvima dala besplatne plastične kante za djubre, međutim pojedini građani đubre i dalje iznose na mestima gde su ranije bili kontejneri.  Tako prave mini deponije, a nadležni još uvek ništa ne preduzimaju.

Reč je o Beogradskoj ulici, koja je jedna od najprometnijih ulica na izlasku iz grada.

Takođe, dešava se i da slučajni prolaznici kada vide ovakvu sliku pored puta, zastanu i bace djubre.

 

Bez obzira što se đubre odnosi redovno, jednom nedeljno, građani i dalje iznose đubre na mestima gde su ranije stajali kontejneri, ne mareći za to što  tako prave mini deponije.

''Imajući u vidu da to đubrište svakodnevno razvlače psi lutalice i raznosi vetar, naša dvorišta su prepuna tuđeg otpada, i mi svakodnevno praznimo, kupimo i stavljamo u naše kante koje će petkom biti ispražnjene'' - jedan je od komentara građana ove ulice.

Nezadovoljni građani uputili su peticiju nadležnima, ali kako kažu još uvek ništa nije preduzeto.

Građani traže od nadležnih da pronađu one koji prave ovakve deponije i da ih sankcionišu. 

Nadležni apeluju na građane da to ne čine, i da oni koji nisu preuzeli besplatne kante dođu ponovo. Kako kažu više puta su izlazili na teren u Beogradskoj ulici kako bi skrenuli pažnju građanima na njihovu zakonsku obavezu.

Službe komunalne inspekcije i komunalne policije će morati da primene zakonske odredbe ukoliko građani nastave da bacaju djubre pored puta i prave deponije, rekao je direktor JKP Čistoća.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu

SRESKI ŠPIJUN / BEN AKIBA

Aleksa Žunić - Sreski špijun je lik iz drame "Sumnjivo lice" našeg poznatog komediografa koji je osim pod svojim imenom, pisao i pod pseudonimom „Ben Akiba“. Aleksa u pomenutoj komediji deli svoju vizit kartu na kojoj piše da je špijun i dok se Kapetan čudi tom činu objašnjava mu "Dok je krio, ništa nije mogao da dozna, a sad mu svi jedni protiv drugih kazuju".

Osnovna ideja ove rubrike na iKragujevac portalu je da to bude mesto gde će čitaoci dostavljati informacije Sreskom špijunu, odnosno nama a mi ćemo ih bez cenzure objavljivati. Imajući u vidu škakljivost teme i moć onih kojima te informacije neće biti po volji, Nušić će do daljnjeg biti “Ben Akiba”. Jedna fotografija, jedan video prilog, jedan komentar ne može promeniti svet ali može naš mali mikrokosmos koji nas okružuje. Šaljite nam priloge a mi ćemo ih sa zadovoljstvom objaviti.

Sloboda, Jednakost, Kragujevac