SKANDAL: Desetkovano drveće ispred hotela "Kragujevac" (FOTO) - iKragujevac


Sreski špijun

Ekipa iKragujevca naišla je na stravičan prizor ispred hotela "Kragujevac"

Svo drveće koje se nalazilo na terasi hotela je odstranjeno.

Ne zna se razlog ovom nemilom činu, ali svi Kragujevčani su ostali bez teksta.

Naizgled je u pitanju nelegalna seča, jer je drveće koje je posečeno bilo zdravo.

Šteta koja je napravljena sečom je nenadoknadiva i neko bi trebalo da krivično odgovara zbog toga. Hoće li se iko oglasiti ovim povodom i šta će vlasnik i generalni menadžer hotela imati da kaže, ostaje nam da vidimo.  

Ilegalna seča i krađa šuma najčešće je krivično delo u oblasti ekologije u poslednjih deset godina. Nije svaka seča šume uništavanje prirode, već samo ona bez plana i suprotna propisima. Kada je kontrolisana, seča utiče pozitivno na životnu sredinu. Po zakonu, ukoliko se utvrdi da je posečeno više od jednog kubika drveta, u pitanju je krivično delo za koje je predviđena i zatvorska kazna, dok se za prekršaj piše prijava i kazna od oko 100.000 dinara.

Podsetimo,  tokom obeležavanja prvomajskih praznika u Košutnjaku u Beogradu, pojavio se snimak mladića koji seku drvo u ovoj šumi.

Protiv mladića podnete su prijave zbog sumnje da su izvršili krivično delo pustošenja šuma.

 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu

SRESKI ŠPIJUN / BEN AKIBA

Aleksa Žunić - Sreski špijun je lik iz drame "Sumnjivo lice" našeg poznatog komediografa koji je osim pod svojim imenom, pisao i pod pseudonimom „Ben Akiba“. Aleksa u pomenutoj komediji deli svoju vizit kartu na kojoj piše da je špijun i dok se Kapetan čudi tom činu objašnjava mu "Dok je krio, ništa nije mogao da dozna, a sad mu svi jedni protiv drugih kazuju".

Osnovna ideja ove rubrike na iKragujevac portalu je da to bude mesto gde će čitaoci dostavljati informacije Sreskom špijunu, odnosno nama a mi ćemo ih bez cenzure objavljivati. Imajući u vidu škakljivost teme i moć onih kojima te informacije neće biti po volji, Nušić će do daljnjeg biti “Ben Akiba”. Jedna fotografija, jedan video prilog, jedan komentar ne može promeniti svet ali može naš mali mikrokosmos koji nas okružuje. Šaljite nam priloge a mi ćemo ih sa zadovoljstvom objaviti.

Sloboda, Jednakost, Kragujevac