NEĆETE VEROVATI: Pojavio se nezvani gost kod Rode (FOTO) - iKragujevac


Sreski špijun

Kako iKragujevac saznaje, jutros oko 7 sati, viđena je lisica u našem gradu, u naselju Bubanj kod TC Roda. Razloga za zabrinutost od napada ili besnila, kako tvrde stručnjaci, nema.

Oni objašnjavaju da opasnosti od pojave ove lukave životinje nema. Štaviše, povećan broj lisica znači da je redukovana najveća opasnost – besnilo čije su lisice prenosioci.

- Lisice su izuzetno oprezne i pametne, ali u isto vreme i plašljive životinje. Nisu agresivne, retko kada će se usuditi da napadnu, sem kada su životno ugrožene, ali se najčešće povlače i beže kada primete opasnost i procene da nisu bezbedne. Njihova pojava u ovim stambenim naseljima pokazuje da se populacija povećala, a to znači da je redukovano besnilo, čiji su one prenosnici. Naime, lisice se već izvesno vreme vakcinišu protiv besnila pomoću specijalnih mamaka koji se bacaju iz helikoptera, pa je to dalo pozitivne rezultate – objašnjava veterinar.

Podsetimo, prošle godine u avgustu u naselju Bubanj takođe je viđena lisica.

 

Slika govori više od hiljadu reči
Pratite iKragujevac na Instagramu

SRESKI ŠPIJUN / BEN AKIBA

Aleksa Žunić - Sreski špijun je lik iz drame "Sumnjivo lice" našeg poznatog komediografa koji je osim pod svojim imenom, pisao i pod pseudonimom „Ben Akiba“. Aleksa u pomenutoj komediji deli svoju vizit kartu na kojoj piše da je špijun i dok se Kapetan čudi tom činu objašnjava mu "Dok je krio, ništa nije mogao da dozna, a sad mu svi jedni protiv drugih kazuju".

Osnovna ideja ove rubrike na iKragujevac portalu je da to bude mesto gde će čitaoci dostavljati informacije Sreskom špijunu, odnosno nama a mi ćemo ih bez cenzure objavljivati. Imajući u vidu škakljivost teme i moć onih kojima te informacije neće biti po volji, Nušić će do daljnjeg biti “Ben Akiba”. Jedna fotografija, jedan video prilog, jedan komentar ne može promeniti svet ali može naš mali mikrokosmos koji nas okružuje. Šaljite nam priloge a mi ćemo ih sa zadovoljstvom objaviti.

Sloboda, Jednakost, Kragujevac